Розмір тексту

Срібний дзвоник кличе в літо: випускники Щербанівській ОТГ попрощалися зі школою

Дзвоник кличе в літо
Дзвоник кличе в літо

Урочисті лінійки провели в Розсошенській гімназії, Щербанівській та Горянській школах, Тростянецькому НВК. Цього року Щербанівська громада має 33 випускники.

Із закінченням школи привітав завтрашніх студентів голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик. А також звернувся до школярів, які ще повернуться у стіни рідних навчальних закладів після канікул.

— Три місяці — це лише 90 днів. За цей час ви встигнете не тільки відпочити, а й почати сумувати за школою. Але першого вересня ми на вас із радістю чекаємо! Я щиро вітаю батьків зі Святом останнього дзвоника. Дякую педагогічному колективу й технічному персоналу за ту наполегливу працю, яку вони вкладають у наших дітей. А ми зі свого боку допоможемо, чим зможемо, — сказав Ігор Процик.

У флешмобі всі!

У Розсошенській гімназії провели неформальне свято: випускники відмовилися від класичних костюмів та святкового вбрання на кшталт часів СРСР. Майбутні абітурієнти одягли іменні білі й чорні футболки. На грудях — надпис, витриманий в єдиному стилі: «Випускник 2019».

Голова громади вітає учнів зі святом останнього дзвоника Голова громади вітає учнів зі святом останнього дзвоника

Учні початкової школи з подяками Учні початкової школи з подяками

Майбутні абітурієнти Майбутні абітурієнти

До ранкового флешмобу долучилися учні початкових класів, одягнені у вишиванки. Крім того, майбутні абітурієнти влаштували яскраве шоу за допомогою ручного кольорового диму — синього та жовтого, кольорів прапора України.

Яскраве шоу за допомогою ручного кольорового диму Яскраве шоу за допомогою ручного кольорового диму

— Сьогодні свято 746 учнів. Ми дали дітям можливість показати себе. За допомогою флешмобів. Випускники також станцювали традиційний вальс. Усе це відбулося за підтримки Щербанівської сільради. Для 11-го класу це останнє шкільне свято. Бажаю випускникам успіхів і терпіння. А першокласникам бажаю досягти тих успіхів, яких досягли старшокласники, — зазначив директор Розсошенської гімназії Євген Яловець.

Гарна робота — гідна винагорода

Щербанівська сільська рада нагороджувала учнів громади подяками, сертифікатами та дипломами обласних призерів за успіхи у навчанні. Не забули й про викладачів, які роблять потужний внесок в освіту молодого покоління.

Нагороджування учнів та вчителів сертифікатами та дипломами Нагороджування учнів та вчителів сертифікатами та дипломами

— Традиційно відзначали вчителів і дітей, які старанно працювали весь рік, стали переможцями всеукраїнських, обласних олімпіад. Для підтримки та заохочень призерів сільська рада дарує їм сертифікати на грошові винагороди, — розповіла начальниця відділу освіти виконавчого комітету Щербанівської сільської ради Інна Важеніна.

Начальник відділу освіти Щербанівської сільської ради Інна Важеніна нагороджує учнів та вчителів за старану працю Начальник відділу освіти Щербанівської сільської ради Інна Важеніна нагороджує учнів та вчителів за старану працю

Цього року на грошові премії Щербанівська сільська рада виділила 32,8 тис. грн.

— Школа дала сину потужний поштовх у життя. Вчителі гарно підготували Максима. Ми чекаємо на результати ЗНО, щоб обрати ВНЗ, — розповідає Тетяна, мати випускника Щербанівської школи Максима Аксьонова.

— Дякую нашим вчителям, які наповнюють учнів знаннями, формують їх духовно й фізично, прищеплюють принципи й допомагають виробити характер. Від вихованості й освіченості наших учнів залежить майбутнє країни, — зазначив директор Щербанівської школи Сергій Дорогокупля.

До привітань долучився директор Щербанівської школи Сергій Дорогокупл До привітань долучився директор Щербанівської школи Сергій Дорогокупл

Плідна співпраця місцевої влади з освітянами

У Тростянецькому НВК діти також не сумували. На свято влаштували театралізовані сценки, вірші та пісні.

Завітав Ігор Процик і до Тростянецького НВК, де побажав учням та батькам вдалих та продуктивних канікул. А у Горянській школі учні «відпустили у небо» свої дитячі мрії, аби налаштуватися на нове, доросле життя.

Учні Горянської школи «відпустили у небо» свої дитячі мрії Урочиста лінійка Горянської школи

Учні Горянської школи «відпустили у небо» свої дитячі мрії Учні Горянської школи «відпустили у небо» свої дитячі мрії

Випускники Горянської школи Випускники Горянської школи

Учні Тростянецького НВК підготували театралізовані виступи Учні Тростянецького НВК підготували театралізовані виступи

Також цього дня усі охочі допомагали зібрати кошти на лікування тяжкохворому Артему Могилі.

Директор зазначив, що місцева влада тісно співпрацює зі школою. Як результат — відремонтували кабінети для перших класів згідно за вимогами освітньої програми НУШ. За підтримки програми сільради «Дай руку, першокласнику!» отримали нові меблі, оргтехніку, дидактичні матеріали. Після закінчення шкільного табору в Розсошенській гімназії відремонтують навчальні приміщення.

Свято літа та щирих посмішок Свято літа та щирих посмішок

Але Розсошенською гімназією не обмежаться. За словами голови Щербанівської ОТГ, влітку влада планує здійснити капітальні та поточні ремонти у всіх навчальних закладах громади.

— Крім того ми укладаємо угоду з Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, який співпрацюватиме з усіма школами Щербанівської ОТГ, аби зберегти потенціал творчої праці й відпочинку, — наголосив Ігор Процик.

Прес-служба Щербанівської ОТГ

Партнерський проект

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему