Розмір тексту

«Кращі товари Полтавщини»: підприємці Щербанівської ОТГ представили свої вироби на обласному ярмарку

Днями у Полтаві з нагоди 250-ї річниці видатного письменника-драматурга Івана Котляревського провели ряд тематичних подій. Одна з них — вуличний фестиваль «Кращі товари Полтавщини». Головна окраса свята — це підприємці п’яти громад області, про добробут та розвиток яких дбають їхні ОТГ. Серед них були і представники Щербанівської об’єднаної територіальної громади.

Поруч із музеєм-садибою письменника діяли мистецький майданчик із театралізації епохи 19 століття, вуличний фестиваль та виставка «Кращі товари Полтавщини». На ярмарок виробників області завітала й одна з організаторок фестивалю.

— Другий рік поспіль у рамках нашої програми, яка направлена на підтримку та розвиток малого та середнього підприємництва, ми проводимо «Кращі товари Полтавщини». Цього року подію поєднали з такою видатною датою, як річниця Івана Котляревського. Тому обрали простір саме біля музею-садиби видатного письменника. Свої унікальні вироби представили п’ять найкращих ОТГ Полтавщини, громади які дбають про розвиток бізнесу на їхній території. Серед них Щербанівська, Опішнянська, Омельницька, Сергіївська, Пирятинська, Шишацька ОТГ. Під час ярмарку я також залюбки гуляла святковою площею, робила покупки у майстрів. Переконалась, що своє — найкраще, — розповідає директорка Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Креативні фотозони Креативні фотозони

Цього року Щербанівська об’єднана територіальна громада вперше представила своїх виробників. Серед підприємців вироби представляла ТМ «Моркішка», ТОВ «Системи модернізації складів», ТМ «Щербанівський хліб» та багато інших майстрів.

ТМ «Моркішка» ТМ «Моркішка»

ТМ «Щербанівський хліб» ТМ «Щербанівський хліб»

Усіх охочих пригощали запашним хлібом Усіх охочих пригощали запашним хлібом

— Ми отримали запрошення, як одна із найкращих громад Полтавщини, аби взяти участь у фестивалі та представити своїх підприємців, які функціонують на території нашої громади. Дякуємо усім, хто взяв участь у підготовці ярмарку: Щербанівській сільській раді, особливо нашим підприємцям, які приклали максимум зусиль, відклали всі свої справи і з радістю відгукнулись на наше запрошення. Дружба, співпраця, взаєморозуміння — у цьому наш успіх, — розповідає про підготовку директорка Центру дозвілля «Водограй» Анна Овчаренко.

Дружба, співпраця, взаєморозуміння — у цьому успіх Щербанівської громади Дружба, співпраця, взаєморозуміння — у цьому успіх Щербанівської громади

Анна Овчаренко Анна Овчаренко

Витвори мистецтва Щербанівського терцентра Витвори мистецтва Щербанівського терцентра

Гостей локації, де розташувались Щербанівські майстри, вражала справжня українська гостинність та доброзичливість. Тут і хлібом з хрусткою скоринкою пригощали, хмільним медом частували, смакували галушками та солодкими сухофруктами. Не забули й про духовну їжу: картини від терцентру, що у Розсошенцях, вироби з бісеру, солом’яні зони для фото, які власноруч виготовили умільці ЦД «Водограй».

Духмяний мед від підприємців Щербанівської ОТГ Духмяний мед від підприємців Щербанівської ОТГ

Щербанівська майстриня яка займається виготовленням прикрас із бісеру Щербанівська майстриня яка займається виготовленням прикрас із бісеру

Музики ЦД «Водограй» Музики ЦД «Водограй»

Частування галушками Частування галушками

— Такі смачні галушки розійшлися дуже швидко. Нам дуже все подобається, бо такого у нас ніколи не було. Ми почули, що 9 вересня виконується 250 років з Дня народження Івана Котляревського, тому і завітали на свято. Ми дуже вражені українською атмосферою, справжньою. Усі дійсно щирі, хочеться посміхатися та радіти, — ділиться враженнями пані Лариса з Луганщини, яка завітала на вуличний фестиваль разом зі своїми подругами.

Світлана Мельник Світлана Мельник

— Ми зі своєї місією впоралися на 100%: підприємці задоволені, гості свята приємно вражені, а ми щасливі від того, що вкотре так гідно змогли представити Щербанівську об’єднану територіальну громаду. Наші виробники найкращі. Сподіваюсь, що наш плідна співпраця буде тривати багато років. Ми дуже вдячні усім, хто погодився долучитися до фесту, Полтавській ОДА, за те, що оцінили наших виробників. Ми пишаємося, що змогли стати частиною такого чудового свята! — дякує заступниця Щербанівського сільського голови Світлана Мельник.

Пресслужба Щербанівської ОТГ

Партнерський проект

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему