Розмір тексту

Жителі Коломацької ОТГ, Василівки, Старицьківки та Степного продовжать боротьбу за громаду в Києві

Громада хоче бути почутою
Громада хоче бути почутою

Зранку 21 січня понад дві сотні людей зібралися на площі перед Полтавською облдержадміністрацією. Це жителі Коломацької ОТГ, Василівки, Старицьківки та Степного. Закликали, щоб до них вийшов очільник області Олег Синєгубов. Саме він вніс незаконні зміни до перспективного плану, згідно з яким Коломацьку громаду мають приєднати до штучно створеного формату Новоселівської ОТГ.

Мешканці Коломацької, Старицьківської, Василівської та Степненської сільських рад вимагають від голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова скасувати неправомірні зміни, які той вніс у перспективний план області.

Оскільки очільник Полтавщини не виходить на діалог із громадою, люди вимушені вдаватися до мирних акцій протесту. Мітинг під стінами облдержадміністрації — це вже третя спроба зустрітися з Олегом Синєгубовим.

— Старицьківська, Степненська, Василівська і Коломацька сільські ради хочуть жити разом, а Олег Синєгубов силоміць приєднує нас до Новоселівки. Скажіть, будь ласка, про яке добровільне об’єднання може йти мова? Влада нехтує думкою людей, — говорить житель Коломацького Олександр Веренич.

Дмитро Лунін не може дати відповідь люядм Дмитро Лунін не може дати відповідь люядм

Під стінами будівлі облдержадміністрації мітингувальники провели дві години. Однак Олег Синєгубов на зустріч із ними так і не вийшов. А його перший заступник Дмитро Лунін не відповів на жодне питання, яке хвилювало громаду.

Люди налаштовані рішуче. Запевняють, що боротимуться за громаду у форматі чотирьох сільських рад до перемоги. Адже це їхнє майбутнє.

— Олег Синєгубов ховається від нас. Будемо вимагати його відставки, адже на такій посаді має бути людина, яка чує народ. Якщо доведеться, знову перекриємо трасу або поїдемо до Києва. Ми не здамося, — наголошує активістка Комітету Порятунку Громади Антоніна Опошнян.

Антоніна Опошнян — активістка Комітету Порятунку Громади Антоніна Опошнян — активістка Комітету Порятунку Громади

Жителі залишили для Олега Синєгубова Конституцію України, щоб той пригадав п’яту статтю, в якій йдеться, що влада має служити народу.

— Полтавська ОДА внесла зміни у перспективний план вже після того, як наша громада пройшла погодження в міністерстві регіонального розвитку. Керівництво області називало нас неспроможними у той час, коли особисто пан Синєгубов навіть не був на території нашої ОТГ. І не бачив, яких успіхів нам вдалося досягти менше ніж за два роки, — підкреслив голова Коломацької ОТГ Євген Почечун.

Євген Почечун тримає слово перед громадою Євген Почечун тримає слово перед громадою

Згідно з рейтингом експертів Програми «U-LEAD з Європою» та проєкту SKL International, Коломацька ОТГ — одна з найкращих на Полтавщині й 15-та в Україні з 292-ох у своїй категорії.

Голова Коломацької ОТГ Євген Почечун раніше зареєстрував на сайті Президента відповідну петицію. А мешканці Коломацького, Василівки, Старицьківки та Степного записали відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського в якому просять не приєднувати їх до Новоселівської ОТГ.

Боротьба триває!

Пресслужба Коломацької ОТГ

Партнерський проект

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему