Розмір тексту

Тетяна Веркалець: «Депутат не той, хто ходить на сесії, а той, хто вирішує проблеми людей»

Депутатка Щербанівської сільської ради Тетяна Веркалець
Депутатка Щербанівської сільської ради Тетяна Веркалець

Майже п’ять років мешканці 22 округу Розсошенців обирають своїм представником Тетяну Веркалець. Уперше вона стала депутатом Щербанівської сільської ради ще до створення ОТГ. А потім люди переобрали її представляти свої інтереси вже в об’єднаній громаді.

Гуртом усе легше дається

— По факту серед найбільших проблем, із якими я зіштовхуюся на окрузі, є проблеми благоустрою, створення цивілізованого комфорту. Тому що маємо дуже проблемний житловий фонд. Є будинки 60-х, 70-х років. Наймолодший зведений 1986 року. Тому вирішення комунальних проблем стало головною задачею для мене, — зазначає Тетяна Ярославівна.

Щоб покращити ситуацію, сільська рада виділяє кошти на капремонти. Найбільша проблема із покрівлями. Комунальники намагаються утримувати їх у задовільному стані. Або забезпечують мешканців квартир матеріалами, якщо вони самостійно хочуть лагодити свої дахи. Важливо, що беззаперечно ремонтуються димарі, тому що це про безпеку жителів.

Хороше освітлення — це також про цивілізацію і благоустрій. Так, у районі Розсошенської гімназії з ним існувала проблема. І на перетині вулиць Геофізичної і Гагаріна був темний небезпечний закуток. Тепер ці і інші місця добре освітленні та люди спокійно там пересуваються.

По вулиці Геофізичній від будинку № 6 до № 1 комунальники облаштували бруківку й освітлення. Депутатка називає це місце окрасою не лише свого, а й усіх сусідніх округів. На підтвердження її слів — той факт, що до карантину по Геофізичній масово прогулювалися люди у будь-яку пору доби, як дорослі, так і діти.

Разом із комунальниками та колегами по сільській раді Тетяні Веркалець вдається поступово змінювати життя на краще.

— Ми з депутатами сусідніх округів — не конкуренти, у нас плідна співпраця. Немає такого, що тут закінчується мій, а тут починається твій округ. Ми команда, діємо в інтересах усіх мешканців Розсошенців. У нас, до речі, запланований цікавий спільний проєкт — створення відпочинково-спортивного простору по вулиці Шевченка. Там настільки просторо, що можна було б розмістити кілька видів ігрових майданчиків. Сподіваємося, протягом цього літа зможемо реалізувати задумане, і наша багаточисельна малеча отримає гарну облаштовану територію для розвитку.

І для дорослих, і для малечі

Не залишаються без уваги депутатки прибудинкові території у 22 окрузі. Наприклад, деякі потребують огородження або заміни існуючих парканів. Зараз депутати з комунальниками по всій громаді експериментують, які кращі: бетонні, дерев’яні чи металеві.

На окрузі облаштовують прибудинкові території На окрузі облаштовують прибудинкові території

— Хочеться відмітити позицію мешканців, які не стоять осторонь питань благоустрою. Завжди підтримують і намагаються допомогти, зберегти те, що вже є, пропонують якісь ініціативи. Переконана, що тільки тісною співпрацею нашу громаду можна змінити на краще, — говорить Тетяна Веркалець.

Щербанівська громада багата на дітей. Тому їхніх батьків турбує питання ігрових майданчиків. Найбільший із них у Розсошенцях знаходиться між Кременчуцькою та Геофізичною. Тут завжди багато дітей, улітку взагалі дуже людно. Тому депутатка подбала про те, щоб облаштувати цю зону відпочинку для потреб людей різного віку. Сільрада традиційно виділяє кошти на заміну зіпсованих основних конструкцій і придбання піску. А місцеві мешканці, серед яких багато мам маленьких дітей, зазвичай завзято підтримують його стан: фарбують і прибирають.

Подібна ситуація і з майданчиком по вулиці Гагаріна. Хоча він невеличкий, але користується популярністю місцевих мешканців. На жаль, огорожа там зараз потребує капітального ремонту, але депутатка сподівається, що до закінчення карантину її приведуть до ладу.

В окрузі № 22 мешкає багато людей похилого віку, тому Тетяна Веркалець їм допомагає В окрузі № 22 мешкає багато людей похилого віку, тому Тетяна Веркалець їм допомагає

В окрузі № 22 мешкає багато людей похилого віку. Тетяна Веркалець переживає за них, тому що фактично виросла на їхніх очах. У дитинстві вулиці Шевченка і Гагаріна були її рідними. Комусь із людей похилого віку потрібно допомогти з субсидією, комусь з юридичною консультацією, комусь потрібна матеріальна допомога, комусь соцпрацівник. Є старенькі, діти яких мешкають за кордоном, а вони ж потребують уваги та піклування. Тетяна Веркалець допомагає їм, не дивлячись на пору доби і погоду. Говорить, що не тільки багато спілкується, а й працює над паперами та організаційними питаннями.

До речі, з’ясувалося, що найбільш ініціативна та охоча до змін у громаді саме «стара гвардія».

— Коли ми минулого року оголошували весняну толоку, то найактивнішими у ній були літні люди. На жаль, молодь не дуже включилася тоді. Окрім молодих мам, звичайно. Минулого року дві сім’ї взяли активну участь у проєктуванні, створенні дизайну та виготовленні нових конструкцій на одному з дитячих майданчиків.

На окрузі Тетяни Веркалець встановили найбільший дитячий майданчик у Розсошенцях На окрузі Тетяни Веркалець встановили найбільший дитячий майданчик у Розсошенцях

Ініціативні люди у громаді — це її гордість і шлях до змін. Минулого року найактивніші мешканці гарно попрацювали у плані озеленення округу. Висадили багато троянд, самшит і навіть дві магнолії.

На думку Тетяни Веркалець, робота депутата — це не тільки голосування раз на місяць на сесії сільської ради. Найважливіша робота відбувається «у полях». Депутатка знайома практично з усіма жителями свого округу, тому намагається підтримувати їх і робити все, щоб їм гарно й затишно жилося.

Пресслужба Щербанівської ОТГ

Партнерський проект

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему