ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:30 29.06


"АвтоКрАЗ" планує складати машини в Африці й Америці

У планах "АвтоКрАЗу" створення складального виробництва в Латинській Америці та країнах Африки з виготовлення продукції як для військового сектору, так і для гірничодобувної і вугільної промисловості.

Нещодавно компанії "Proforce Limited" (Нігерія) та ПрАТ "АвтоКрАЗ" підписали угоду про стратегічне партнерство для спільного складання військових та цивільних вантажних автомобілів КрАЗ у Нігерії. Партнерство спрямоване на виготовлення вантажівок світового стандарту, які розроблені відповідно до потреб ринків Африки, та на реалізацію автомобілів в країнах далекого зарубіжжя. Але співпраця між двома компаніями не означає перенесення основного виробництва КрАЗ до Нігерії. Спільний проект - це тільки частина експортної діяльності компанії, яка спрямована на її розвиток.

Перше складальне виробництво КрАЗу за кордоном, що цікаво, було створене в КНДР, потім були на Кубі, в Лаосі, Єгипті, В'єтнамі та інших країнах. Складальне підприємство у В'єтнамі було орієнтоване на вугільну промисловість; на Кубі, окрім складання автомобілів, підприємство займалось модернізацією техніки, поставленої раніше. Деякі підприємства працюють і зараз, деякі - поставлені "на паузу", але не закриті.

Зараз у країнах світу розповсюджена практика захисту підприємств, які розробляють та виготовляють продукцію для вітчизняного ринку з метою залучення до виробництва населення та розвитку внутрішнього виробництва. Тому, завдяки державницькому підходу у цих країнах, експортні автомобілі у готовому вигляді купують все менше, натомість на внутрішньому ринку розвиваються складальні підприємства з повним циклом виробництва, включаючи сталеливарний, гальванічний, механічний, металообробний та інші.

Наразі в планах "АвтоКрАЗу" створення складального виробництва в Південно-Латинській Америці і країнах Африки з виготовлення продукції як для військового сектору, так і для гірничодобувної та вугільної промисловості. "Нашими партнерами є як державні, так і приватні компанії, й співпраця з "Proforce Limited" - лише продовження цього напряму роботи", - повідомили в компанії.

промисловість, бізнес, автопром, КрАЗ, співпраця, закордон

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.