3.06.2020 - 19:26

В області вдосконалюватимуть дистанційну освіту

Сьогодні під час пленарного засідання 33-ої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання депутати розглянули питання «Про внесення змін та доповнень до програми «Опікуємось освітою» на 2017-2020 роки». Воно стосувалося, зокрема, удосконалення віддаленої форми навчання в регіоні.

– Під час карантину, коли всі перейшли на дистанційну освіту, ми провели опитування щодо проведення занять онлайн. Виявилось, що в багатьох закладах немає комп’ютерів. У п’яти не було інтернету. 30% викладачів не знали, як користуватись сучасними інструментами інформаційних технологій. Тому ми створили центр підтримки дистанційної освіти. Визначили перелік заходів, що потрібно зробити вперше. До осені в нас завдання – провести навчання й роботу з підготовки проведення дистанційної освіти на жовтень-листопад цього року. Оскільки в той час, можливо, буде повторне введення карантину, – розповіла директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Віта Ковальська.

Як зазначали в Міністерстві освіти й науки України, у наступному навчальному році школи продовжать використовувати змішане навчання, тобто діти опановуватимуть предмети як безпосередньо в класах за партами, так і в онлайн-форматі. А у вересні на учнів чекає так зване коригувальне навчання, покликане перевірити рівень знань школярів, якого вони досягли за час карантину цієї весни.

Депутати облради погодилися, що вдосконалювати дистанційну освіту потрібно, і проголосували за внесення змін до програми «Опікуємось освітою».

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах