• Головна
  • Полтавські діти зустрілись із Великоднім кроликом і розмалювали писанки
16:19, 3 квітня 2018 р.

Полтавські діти зустрілись із Великоднім кроликом і розмалювали писанки

3 квітня у Полтаві реалізували обласний проект «Полтавщина Великодня», в рамках якого провели свято для дітей.

Напередодні Великодня в ТРЦ «Київ» відбувся святковий захід «Полтавщина Великодня». Долучитися до свята мав змогу кожен бажаючий. Тут було чимало дітлахів. Гостями свята стали також вихованці Полтавської спеціалізованої школи-інтернату №2. На першому поверсі їх зустрічав Великодній кролик, який проводив їх до локацій із майстер-класами.

Тут хлопці та дівчата могли створити власні писанки та крашанки, виконавши їх у різних техніках: декупаж, аплікація, вітраж та інше. Всього шість локацій, на яких с дітьми працювали студенти факультету Технології та дизайну Полтавського національного університету ім. В. Г. Короленка.

Також на першому поверсі була представлена виставка робіт декоративно-прикладної творчості «Великодній вернісаж».

Одна з організаторів,Марина Засенко, головний спеціаліст з питань молодіжної політики Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА зазначає:

- Захід на Великдень ми проводимо четвертий рік поспіль, але такий формат використовуємо вперше. Ізюминкою цьогорічного заходу є участь школи аніматорів Обласного молодіжного центру.

Саме вони створили для дітлахів святковий квест, що чекав на них на п’ятому поверсі торгівельно-розважального центру.

Владислава, один із тренерів школи аніматорів, розповідає, що правила квесту прості. Тут є декілька станцій, на яких знаходяться казкові герої. За виконання завдань діти отримують писанки, які вони повинні розмалювати, почепити на спеціальний стенд та отримати за це подарунок.

Також під час заходу проводилася благодійна акція «Я хочу почути світ», яку організовував благодійний фонд «Від серця до серця». Зібрані кошти будуть надіслані Полтавській обласній дитячій лікарні для дітей з вадами слуху.

І дітлахи, і батьки зізнаються, що отримали задоволення від свята. А усіма виготовленими крашанками та писанками вони зможуть порадувати близьких та прикрасити оселю до свята Великодня.

Діана Шибалова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#діти #писанки #Великдень #благодійність
Оголошення
live comments feed...