• Головна
  • Як ми перетворюємо Полтаву на Чорнобиль
14:57, 3 травня 2018 р.

Як ми перетворюємо Полтаву на Чорнобиль

Завтра об 11:30 в окружному адміністративному суді відбудеться розгляд справи щодо бездіяльності Полтавської міської ради стосовно організації збирання, вивезення та утилізації небезпечних відходів.

Наповнення ґрунту, води та повітря важкими металами – небезпека, яку можна порівняти з радіаційним забрудненням. Зокрема, ртуть належить до речовин найвищого рівня небезпеки і не виводиться з організму. Вона викликає стрімкий розвиток ракових захворювань, ураження печінки, дихальних шляхів, центральної нервової системи, нирок.

Найбільша кількість ртуті потрапляє у навколишнє середовище з використаних ртутних люмінесцентних ламп, які зараз активно замінюються на сучасні, більш енергоощадні. Підприємства, організації і звичайні громадяни десятками викидають ртутні лампи просто на смітник. Вже кілька років поспіль активісти знаходять «поклади» ртутних відходів просто серед міста:

Багато українських міст вже знайшли вихід і користуються загальносвітовою практикою збору і утилізації цих небезпечних відходів. До прикладу, у Львові щодня курсує «Еко Бус», який збирає ртутьвмісні відходи від громадян і організацій та доставляє їх на переробку. За створення подібного мобільного пункту збору роками безрезультатно борються полтавські активісти.

З проханням прокоментувати ситуацію ми звернулися до заступника міського голови Андрія Ляміна. Але, за словами чиновника, зараз він знаходиться на лікарняному і не може надати жодної інформації, окрім того, щопитання доручив дослідити КАТП-1628. Ми надіслали комунальникам інформаційний запит і сподіваємося на змістовну відповідь.

А поки що полтавці продовжують викидати ртутні лампи, термометри і електронні прилади просто у смітник:

Читайте також:

У Полтаві знайшли звалища розбитих ртутних ламп

Висновки санітарної служби щодо вмісту ртуті в склобої ламп біля Супрунівки визнали недійсними (ВІДЕО)


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ртуть #відходи #лампи #екологія #суд #КАТП-1628 #утилізаця #переробка #забруднення
Оголошення
live comments feed...