• Головна
  • Триває реконструкція приймального відділення в обласній лікарні
10:00, 18 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Триває реконструкція приймального відділення в обласній лікарні

Триває реконструкція приймального відділення в обласній лікарні

Вже влітку в обласному центрі планують відкрити приймальне відділення для екстреної медицини. Нині там активно проводять ремонтні роботи. Хід будівництва оглянув радник голови облдержадміністрації Олександр Ткач. Також він провів нараду із замовниками та підрядниками. Відділення за добу прийматиме на госпіталізацію у стаціонари від 100 до 200 хворих.

Як розповів головний лікар КП «ПОКЛ імені М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради» Григорій Оксак, вже з квітня запрацює новий алгоритм догоспітального розподілу викликів екстреної допомоги. Мають бути так звані опорні лікарні, які технічно можуть надавати ургентну медичну допомогу.

«Щоб надавати таку допомогу згідно з протоколом, у цих відділеннях має бути спеціальний набір обладнання, приміщення і спеціалісти», – сказав Григорій Оксак. Нині будівельники виконують внутрішні оздоблювальні роботи, укладають плитку, штукатурять, шпаклюють та роблять заливку підлоги. Встановлюють металеві конструкції. 

Триває реконструкція приймального відділення в обласній лікарні, фото-1

Цього тижня планують встановити алюмінієві двері та вхідні протипожежні. І починають облаштовувати облицювання приміщень з іншого боку. Це оздоблення підлоги, стелі, стін. У приймальному відділенні працюватиме електронна черга, буде зал очікування, в якому знаходиться роздягальня, реєстратура планових хворих та аптека. Відкрити відділення планують у червні. Нагадаємо, в межах реалізації урядової програми щодо екстреної меддопомоги у 2020 році в Україні мають обладнати 200 приймальних відділень для екстреної медицини.

За матеріалами ОДА

Читайте також: Другий етап медичної реформи: чи загрожує закриття психіатричним лікарням?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня #ремонт #оновлення

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Алексей Шепеленко
23 серпня 2020 р., 17:40
Плитка крутая!!! Я такую же нашел тут - https://diceramica.com.ua/plitka/ Вроде бы такая же
Оголошення
live comments feed...