• Головна
  • Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов передав медичні вироби лікарні
16:00, 1 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов передав медичні вироби лікарні

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов передав медичні вироби лікарні

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов відвідав Миргородську центральну районну лікарню. Перевірив стан забезпечення закладу, зокрема інфекційного відділення, засобами захисту й необхідним обладнанням.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов передав медичні вироби лікарні , фото-1

Це третя медична установа, яку він відвідав за останній час у межах боротьби з поширенням коронавірусу. Раніше очільник Полтавщини оглянув обласну клінічну інфекційну лікарню та Лубенську лікарню інтенсивного лікування.

«Це інфекційне відділення – одне із 17 в регіоні, яке прийматиме хворих у разі виявлення коронавірусу. Робимо все, аби надати медзакладам ще більше засобів захисту й медобладнання. Говорити, що всього вдосталь ми не можемо, адже маємо бути готові до найвищого ступеня захворюваності. Координуємо наші дії», – зазначив Олег Синєгубов.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов передав медичні вироби лікарні , фото-2

Передав лікарні 1 тисячу медичних масок, 3 тисячі рукавичок, 10 датчиків для визначення основних функцій організму, 40 трубок для проведення інтубацій. Директор КНП «Миргородська центральна районна лікарня» Ярослав Будний повідомив, що захисними масками заклад забезпечений.

«Отримуємо вантажі з засобами захисту. Вони надалі систематично надходитимуть. Якщо раніше був один літак на тиждень, то тепер буде 2-3 літаки. У понеділок ми одержали вантаж. Сьогодні виїхали за іншим. Розподілятимемо його між інфекційними відділеннями. Забагато засобів захисту – такого поняття бути не може. Ми постійно маємо поповнювати їх запаси», – сказав Олег Синєгубов.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов передав медичні вироби лікарні , фото-3

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак розповів, що нині в лікарні перебувають 127 пацієнтів. Є 15 апаратів штучної вентиляції легень. Зокрема, 10 – у реанімаційному відділенні, 5 – в операційних.

«Ми розрахували, що в усі лікарні маємо поставити ще по 5-6 апаратів ШВЛ. Якщо їх буде більше, то розподілимо й більше, бо має бути обмінний фонд. Насамперед забезпечуємо лікарні, які приймають хворих і тих, у кого встановлено підозру на коронавірус, та екстрену медичну допомогу. Потім розподіляємо й у інші лікарні», – пояснив Віктор Лисак

Олег Синєгубов розповів, що підприємці також допомагають у забезпеченні медзакладів.

«23 представники бізнесу допомогли Миргородській ЦРЛ на майже пів мільйона гривень. Зокрема, придбали маски, респіратори, бахіли, деззасоби, – зазначив очільник області. – Активно працює Полтавська асоціація бізнесу, щоб забезпечити медичні заклади насамперед засобами захисту».

Олег Синєгубов оглянув намет, який встановили біля лікарні, там обладнають тимчасовий пункт прийому й сортування хворих на коронавірусну хворобу.

«За вимогою Уряду розгортаємо такі намети. Їх встановлюють військові, працівники ДСНС. Там обладнають сортувальні пункти, щоб у разі загострення епідеміологічної ситуації могли визначати й відокремлювати людей за ступенями хвороби. Маємо бути готовими й до такої ситуації, хоч сподіваємося, що її не буде», – зазначив Олег Синєгубов.

За матеріалами ОДА

Раніше ми писали В Україні – 669 інфікованих коронавірусом

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Полтавщина #лікарня #медичні вироби
Оголошення
live comments feed...