• Головна
  • В області готуються до імуноферментної діагностики на антитіла коронавірусу
17:00, 25 травня 2020 р.
Надійне джерело

В області готуються до імуноферментної діагностики на антитіла коронавірусу

В області готуються до імуноферментної діагностики на антитіла коронавірусу

На нараді у голови Полтавської облдержадміністрації обговорили питання запобігання поширенню коронавірусної інфекції в регіоні. У зв’язку з початком другого етапу адаптивного карантину, в області дозволили планову госпіталізацію в лікарнях. Нині на заплановану операцію хворий може потрапити лише після двох негативних ПЛР-тестувань. Згодом у області запустять імуноферментну діагностику, повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

«Метод імуноферментної діагностики на антитіла коронавірусу дешевший і доступніший, ніж ПЛР-діагностика. І його можуть проводити в районних лабораторіях, – розповів Віктор Лисак. – Тому звертаюся до голів РДА та міст, щоб знайшли можливість закупити необхідні тести, і розпочали тестувати тих жителів району, яким необхідна госпіталізація не в інфекційні відділення. На разі в області наявні 15 апаратів для проведення імуноферментної діагностики».

Щоб розпочати роботу різних відділень лікарень та консультацій в поліклініках, медичний персонал закладів охорони здоровʼя області має бути забезпечений засобами індивідуального захисту на три місяці вперед.

Читайте також: На Полтавщині від коронавірусу померла медпрацівниця

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пофілактика #тестування #Полтавщина
Оголошення
live comments feed...