• Головна
  • Як працюватимуть школи з 1 вересня? - пояснив Денис Шмигаль
15:30, 11 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Як працюватимуть школи з 1 вересня? - пояснив Денис Шмигаль

школа

школа

З 1 вересня діти вчитимуться в школах, попри пандемію коронавірусу. Уряд вже провів необхідні наради та визначив особливості навчального процесу, враховуючи й навчання у червоних зонах. Про це говорив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Люди, каже прем’єр, переживають через «спекуляції та маніпуляції» — що, мовляв, діти будуть вчитися вдома. Це все марні розмови, адже лише в регіонах, які перебуватимуть у червоних зонах, влада буде вводити для школярів карантин на 14 днів — протягом нього діти будуть навчатися дистанційно, а потім знову йдуть у школу.

Цей карантин, як пояснив Денис Шмигаль, «такий самий, який вводиться при інших епідеміях», як-от грипу.

Міністерство охорони здоров’я опублікувало рекомендації для роботи шкіл з 1 вересня: важливі пункти — забезпечення дотримання соціальної дистанції та правил гігієни.

Також у МОЗ заявили, що керівництво шкіл повинно слідкувати за школярами та самостійно виявляти випадки респіраторних захворювань у дітей. Максим Степанов додав, що відповідальність за дотримання санітарних норм теж покладена на керівництво та власників закладів освіти.

«Санітарні норми та правила треба виконувати. Адже за виконанням цих норм — безпека учнів. І ми поклали цю відповідальність на керівництво шкіл», — пояснив міністр, передає Українська правда.

Рекомендації МОЗ щодо навчання з 1 вересня

Рекомендації МОЗ щодо навчання з 1 вересня

Раніше ми писали Перед 1 вересня вчителів не тестуватимуть на COVID-19

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#навчання #школа #учні #образование #учёба #школьники
Оголошення
live comments feed...