• Головна
  • У Полтаві відкрили перший скейт-парк
15:30, 12 серпня 2020 р.
Надійне джерело

У Полтаві відкрили перший скейт-парк

У Полтаві відкрили перший скейт-парк

786 полтавців. Саме скільки людей підтримали ідею створення у місті скейт-парку під час голосування за ініціативи в рамках реалізації програми «Партиципаторного бюджетування» у 2018 році. Над його створенням працювала когорта професіоналів, а на усі роботи витратили 1 мільйон 400 тисяч гривень. Сьогодні мрія полтавської молоді стала реальністю – у мікрорайоні Алмазний урочисто відкрили перший у місті скейт-парк.

Тут встановили 14 спеціальних елементів для виконання вправ, усі вони є антивандальними та пожежостійкими. Скейт-парк перепадуть на баланс Шевченківської районної у місті Полтава ради, яка здійснюватиме його охорону. А згодом тут планують встановити й камери відеоспостереження.

У Полтаві відкрили скейт парк, Фото прес служби ПМР

У Полтаві відкрили скейт парк, Фото прес служби ПМР

Реалізація цього проєкту трішки затягнулася в часі через бюрократичні перепони, та все ж його автор Євгеній Марченко говорить, що задоволений результатом та мріє, аби у майбутньому таких локацій у місті ставало більше:

У Полтаві відкрили перший скейт-парк, фото-2

-Ідея створення скейт-парку виникла, бо я сам близько 10 років катаюся на екстремальному велосипеді, розуміюся на усіх цих штуках, і мені хотілося, щоб у нас був цей скейт-парк, оскільки у багатьох містах України й Полтавщини вони є. Перший проєкт був трішки більшим, у процесі реалізації, нам довелося прибрати деякі елементи. Та, можливо, у майбутньому ми доставимо сюди фігуру для так званих «літаючих хлопців», які будуть високо стрибати на самокатах, скейтах. Наразі ми готуємо спеціальну табличку з правилами поводження на майданчику. Вікових обмежень, в принципі, немає. Не можна тільки, щоб батьки дітей за руку возили. А якщо дитина сама впевнено їде на велосипеді, роликах чи самокаті, то без проблем. Головне – щоб усі були в засобах захисту, ми постійно наголошуємо на цьому. Принаймні діти років до 14 точно, бо все таки це небезпечно. Парк орієнтований більше на дітей, які тільки починають свій шлях. У майбутньому мені хотілося б, щоб у нашому місті побудували ще один скейт-парк, який би був більш масштабним.

Нині ж у рамках «Бюджету участі» у Полтаві уже реалізували 37 проєктів на загальну суму 25 млн грн, нереалізованими лишаються тільки 3.

У Полтаві відкрили перший скейт-парк, фото-3

- Ми довгенько реалізували цей проєкт, бо була затримка в коштах. Спочатку була одна сума заявлена, а коли уже звернулися до спеціалістів, з’ясувалося, що кошторис буде утричі більшим. Саме вартість елементів вплинула на це. Ми могли зробити на меншу суму, але тоді вони були б неякісними і небезпечними, а це неприпустимо. Тож, ми зробили менше елементів, ніж планували, але усі вони безпечні, - зазначив голова робочої групи з питань партиципарного бюджетування Вадим Сорока.

Відвідали офіційне відкриття скейт-парку і представники міської влади та депутатського корпусу. Вони оцінили роботу підрядників та поспілкувалися із малечею.

У Полтаві відкрили перший скейт-парк, фото-4

- Ми одразу підтримали ідею створення скейт-парку, але роботу трішки зупинила бюрократична машина – відведення землі, узгодження проєкту з авторами. Та головне в іншому – ми сьогодні присутні на фіналізації цього процесу. А це вкотре доводить – «Бюджет участі» працює, ініціативи реалізуються. Я вдячний за цю ідею автору Євгенію Марченку. Я певен, що на наступний рік ми заплануємо створення мінімум двох таких майданчиків, аби діти могли займатися скейт-бордингом, кататися на самокатах у різних районах міста. Дуже важливо, що діти займаються тією справою, яка їм цікава. Тут вони спілкуються, а це набагато краще, ніж коли вони просто належать вулиці, - зауважив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

- Парципаторне бюджетування само по собі несе позитивну ідею – громадяни нарешті розуміють, що вони є господарниками і від їхнього рішення залежить життя міста. Сподіваюся, що усі ініціативи, які були подані, будуть реалізовані і кожен полтавець розумітиме, що він є власником цього і що від нього залежить ухвалення рішень на рівні міської влади, - зазначив перший заступник міського голови Ігор Федій.

- Я бачу, що сьогодні тут аншлаг. Мені розповідали, що молодь сходилася сюди від 7-ї ранку. Хочу побажати усім наснаги та гарного настрою. Зараз це перший скейт-парк у Полтаві. Я думаю, що наступного року їх кількість збільшиться, для того аби молодь могла займатися спортом і насолоджувалася життям. Я думаю, що у майбутньому тут відбуватимуться чемпіонати, змагання, і це те, чим має пишатися Полтава. Дякую авторам за ініціативу, яка ще раз показує, що «Бюджет участі» у нашому місті працює, - зазначив депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

У Полтаві відкрили перший скейт-парк, фото-5

- У будь-якому випадку такі локації важливі та потрібні, бо змінюються тенденції та мода на види спорту. У нашому місті є спортивні майданчики, але скейт-парку не було. Це перший. І це чудовий приклад спільної роботи громади і влади. Закликаю полтавців активно брати участь у таких проєктах, а депутатський корпус та міська влада підтримуватиме аналогічні ініціативи для розвитку нашого міста, - підсумувала заступниця міського голови Тетяна Юрченко.

У Полтаві відкрили перший скейт-парк, фото-6
У Полтаві відкрили перший скейт-парк, фото-7

Діти та мешканці мікрорайону такому парку радіють і дякують за нову спортивну локацію і авторам проєкту і міській владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#скейт парк. Полтава #бюджет участі
Оголошення
live comments feed...