• Головна
  • Полтавцям розповіли як прибирати екскременти за домашніми улюбленцями
17:00, 13 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Полтавцям розповіли як прибирати екскременти за домашніми улюбленцями

акція по догляду за тваринами

акція по догляду за тваринами

Сьогодні о 14:00 у Корпусному парку Полтави пройшла акція по догляду за домашніми тваринами. Подібний захід проводиться вперше. Організаторами акції виступають Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста та Полтавське КАТП 1628.

Метою акції є підвищення рівня свідомості мешканців міста і доведення інформації про обов'язок прибирання екскрементів за своїми домашніми улюбленцями та про порядок реєстрації домашніх тварин відповідно до Правил утримання домашніх тварин у м. Полтава, затверджених відповідним рішенням міської ради.

- Це перший захід, який передує низки подібних заходів по інших парках міста, - розповідає спеціаліст Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом Неля Соколова. – Хочемо донести до свідомості громадян, що у місті прийняті правила утримання тварин. На сьогодні у місті існує проблема порушення цих правил: собак вигулюють де попало і як попало, без поводків і намордників, чим створюється загроза здоровю громадян, особливо для дітей. Власники собак не вважають за потрібне прибирати за своїми улюбленцями екскременти. На зауваження, вони відповідають, що не повинні прибирати за своїми тваринами. Крім того, на вулицях нашого міста багато безпритульних тварин через безвідповідальне ставлення власників, які награвшись, викидають собак на вулицю. Такі собаки часто не стерилізовані. Це призводить до того, що у місті збільшується кількість безпритульних тварин. Ця проблема стосується усіх домашніх улюбленців. Тому Інспекція з благоустрою вирішила донести до громадян, що вони мають нести відповідальність за свої дії.

Акція по догляду за тваринамиАкція по догляду за тваринамиАкція по догляду за тваринами

За словами Нелі Соколової, Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста розробила дизайн гігієнічних комплектів для збору собачих екскрементів. Комплекти виготовлені із вторинної сировини та мають для зручності совочок для збору екскрементів. Пакети можна отримати безкоштовно у інспекторів. Для цього буде проведена низка заходів у парках міста кожну неділю. Всього виготовили 1000 комплектів.

- Потрібно починати з себе, - наголошує спеціаліст Інспекції. – Доглядати за улюбленцями це обов’язок власників тварин. Дуже жаль, що це не контролюється на державному рівні та відсутня реєстрація тварин. Сьогодні будемо проводити роз’яснювальну роботу з громадянами. Це буде скоріше діалог. Сповідаємось, що наше місто буде чистим. Наступна акція пройде у неділю у парку Перемога”.

Спеціаліст інспекції Неля СоколоваСпеціаліст інспекції Неля Соколова

Технолог Полтавського КАТП 1628 Юлія Явір розповідає:

- Розповідаємо сьогодні про вигул, реєстрацію та догляд за тваринами. На даний час вирішується питання про будівництво майданчиків для вигулу тварин. Перший був відкритий у Авіамістечку. Там дуже зручно – є і пакети для сміття, і урни. Патрульними Полтавщини передбачені штрафні санкції за порушення правил вигулу тварин. Але детально говорити про це можна, коли інфраструктура міста буде належно оформлена та майданчики для вигулу будуть у всіх районах міста.

Юлія Явір

Мешканцям міста безктоштовно роздали гігієнічні комплекти для збору екскрементів та буклети з інструкцією по догляду за домашніми улюбленцями.

- Проживаю у мікрорайоні “Левада” і бачу, як люди починають прибирати за своїми домашніми улюбленцями, - каже пенсіонер Володимир Антонов. – У мене є і коти, і собаки. Вони зареєстровані. Всю цю інформацію особисто я знаю, але ви однозначно робите дуже корисну справу.

Раніше ми писали Полтавцям безкоштовно роздадуть гігієнічні комплекти для збору собачих екскрементів

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Полтава #акція #собаки #тварини #догляд #животные
Оголошення
live comments feed...