Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.02.2019

На ремонт місцевих доріг Полтавщини цьоріч з держбюджету передбачили 802,9 млн грн


Місцеві дороги перейшли на баланс Полтавської ОДА від Служби автодоріг з початку минулого року, їх протяжність — 7819,5 км.


На ремонт місцевих доріг Полтавщини цьоріч з держбюджету передбачили 802,9 млн грн13 лютого 2019 року відбулася прес-конференція директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофія Голбана та директора Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексія Басана. Вони розповіли про минулорічний ремонт доріг та пріоритети на цей рік.

Місцеві дороги перейшли на баланс Полтавської ОДА від Служби автодоріг з початку минулого року, їх протяжність — 7819,5 км. 80% потребували капітального ремонту, а поточного середнього — 18%. До цього приділялася увага лише автошляхам державного значення, а місцеві фінансувалися за залишковим принципом.
 
Дорогами Полтавщини водії повинні їздити, а не стрибати з однієї ями в іншу. Тому питання приведення їх до ладу — пріоритетне для нас, — говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Крім цього, не вистачало 70% дорожніх знаків, а розмітка була зношена більше, ніж на 90%. Також є багато аварійних дерев та дикорослої порослі, впритул наближених до проїзної частини.
 
Зробити все за один день неможливо. Для того, щоб привести дороги місцевого значення Полтавщини до ладу хоча б за 10 років потрібно більше, ніж 80 млрд гривень. Минулого року ми отримали з держбюджету субвенцію на ремонт та утримання мережі доріг Полтавщини у розмірі 588 млн грн. Це 7,4% від річної потреби, — розповів Тимофій Голбан.


Ремонт місцевих доріг Полтавщини
 

За минулий рік ямковий ремонт провели більше, ніж на 160 тис. м2 доріг. Мінімальний безперешкодний проїзд вдалося забезпечити на 2000 км доріг.
 
Крім того, влаштовуємо розмітку, встановлюємо знаки, видаляємо порослі. Окрема тема — це зимове утримання доріг. В умовах виділеного фінансування ми робимо максимум для забезпечення комфортного проїзду, — прокоментував Олексій Басан.


Ремонт місцевих доріг Полтавщини
 

За 2018 провели поточний середній ремонт 71 об’єкту з запланованих 76. Це 90,8 км доріг та 8463 м2 вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах.  За дорученням голови Полтавської ОДА Валерія Головка акцент робили на цьому виді робіт. Так автошляхи служитимуть довше та будуть комфортнішими для автомобілістів.

Капітальний ремонт провели на 30 об’єктах при запланованих 35. Загальна протяжність відновлених доріг — 12,1 км. Крім того, розробили проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт автошляхів:
  • Чорнухи — Лубни;
  • Мала Рублівка — Рунівщина;
  • Миргород — Велика Багачка — Байкрак — Поділ.

Ремонт місцевих доріг Полтавщини
 

- Чому ми говоримо про невиконання робіт по деяких об’єктах? По-перше, це затримка частини закупівель, через блокування їх учасниками та скарг до АМКУ, а по-друге — були випадки неналежного виконання робіт проектантами, а це затримало отримання дозволів у ДАБІ, — додає Тимофій Голбан.

Найбільші проекти за минулий рік:

Влаштування 3,7 км нового покриття дороги Селещина-Нехвороща-Лівобережна Сокілка-Світлогірське на ділянці у Машівському районі;

Влаштування 4,5 км нового покриття дороги Вирішальне-Залізняки-Комишня;

Влаштування 6,5 км нового покриття дороги Селещина-Нехвороща-Лівобережна Сокілка-Світлогірське, але на іншій ділянці — у Нехворощі.

Ремонт місцевих доріг Полтавщини
 

Крім того, розпочався ремонт полтавської ділянки траси Київ — Харків. Це ініціатива голови Полтавської ОДА Валерія Головка. Адміністрація опікується дорогами місцевого значення, але взяла цей відрізок на свій баланс та отримала від міста дозвіл на його ремонт. Міськрада також має надати частину коштів, необхідних для проведення робіт, на умовах співфінансування.

Також виконали ремонт ділянки дороги Гадяч — Опішня у Зіньківському районі. Там відремонтували 12,4 км.

Активно долучалися до проведення ремонту доріг і деякі райони, ОТГ, сільради. Вони надавали співфінансування для проведення робіт:
  • Гадяцький — 4,32 млн грн;
  • Шишацький — 3,0 млн грн;
  • Миргородський — 2,7 млн грн;
  • Зіньківський — 2,2 млн грн;
  • Решетилівський — 1,2 млн грн;
  • Кобеляцький — 1,14 млн грн.
На ремонт доріг цього року з державного бюджету передбачили 802,9 млн грн. 80 з них на капітальний ремонт, 552,9 — на середній поточний, 170 млн грн — на дрібний поточний та експлуатаційне утримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 72 бригада відновлює озброєння та техніку

Найбільший проект цього року — це продовження ремонту полтавської ділянки траси Київ-Харків. Після покращення погодних умов тут знову почнуть роботи і болюча протягом багатьох років проблема для всіх водіїв вирішиться.

Загалом, головний принцип роботи при підготовці плану ремонтів на цей рік — консультації з обласними депутатами та владою на місцях. Люди, які живуть у цих населених пунктах, краще знають де і які дороги необхідно відремонтувати.

Серед пріоритетів на 2019:
  • Київ — Харків — Довжанський (на ділянці по вул. Київське і Харківське шосе в межах міста), планують виділити 142 млн грн із співфінансуванням з бюджетом міста;
  • Гадяч — Опішня, планують виділити 35 млн грн;
  • Соснівка — Кременчук — Горішні Плавні, планують виділити 39 млн грн;
  • Нові Санжари — Нехвороща, планують виділити 39 млн грн;
  • Чорнобай — Хрестителеве — Оржиця — Лубни, планують виділити 88 млн грн;
  • Шишаки — Сагайдак — Поділ, планують виділити 91 млн грн.

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1086
Категорія: Полтавщина
Теги: місцеві дороги, баланс, ремонт доріг, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ