Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.10.2017

На території міста Гребінка діє близько 30 міських Програм


Програма соціально-економічного розвитку м. Гребінка на 2017 рік включає завдання та заходи, які стосуються всіх сторін життя міської громади


 На території міста Гребінка діє близько 30 міських ПрограмУ відповідності до прийнятих рішень на засіданнях сесій міської ради на території міста Гребінка діє близько 30 міських Програм.

Програма соціально-економічного розвитку м. Гребінка на 2017 рік включає завдання та заходи, які стосуються всіх сторін життя міської громади. Зокрема програма передбачає покращення матеріально-технічної бази закладів освіти (шкіл, дитячих садочків, позашкільних навчальних закладів: ДЮСШ, СЮТ, БДЮТ),закладів охорони здоров'я, закладів культури.

Відповідно до заходів Програми, міською радою постійно надається значна фінансова підтримка вищезазначеним закладам у покращенні матеріально-технічного стану, придбанні обладнання, ремонті приміщень тощо.

І це не дивлячись на те, що на сьогоднішній день утримання цих закладів не відноситься до компетенції міської ради. Так за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, що надійшла до міської ради, у розмірі 1 млн. 11 тис. грн., отриманої по квоті Радикальної партії Олега Ляшка, проведено капітальний ремонт приміщення однієї з кімнат дитячого садочку "Веселка", та розпочато ремонт іншої кімнати. Тепер в садочку буде відкрито нову молодшу групу, а це додаткові місця в садочку для дошкільнят.

Програма соціально-економічного розвитку передбачає капітальний ремонт доріг у місті, будівництво водогонів на Деповському селищі, капітальний та поточний ремонт житлового фонду, покращення та модернізації зовнішнього освітлення, розвиток різних видів спорту, підтримку обдарованої учнівської молоді, соціальний захист окремих незахищених категорій населення, учасників АТО та членів їх сімей, соціальний захист інвалідів та учасників бойових дій II світової війни, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, воїнів-інтернаціоналістів і т. д.

Зрозуміло, що власних фінансових ресурсів на проведення заходів міських програм завжди мало (бюджет міста на 2017 рік трохи більше ніж 12 млн. грн.). Тому основним завданням був пошук та залучення фінансових ресурсів з інших джерел, і в першу чергу, з державного бюджету. По квоті Радикальної партії Олега Ляшка вдалося отримати субвенцію з державного бюджету у розмірі 1 млн. 700 тис. грн. на будівництво водогонів по вулицях Патріотів, Коцюбинського, Квітковій (район Деповського селища).

Крім того, на проведення капітального ремонту дороги по вул. Євгена Гребінки, вимощення тротуарною плиткою провулку Спортивного, ремонту покрівель багатоквартирних будинків № 4, 18, 10а по вул. Незалежності та будинку № 35 по вул. Миру (загальна площа покрівлі, яка буде охоплена - 4,5 тис. м² - з державного бюджету по квоті Радикальної партії передбачено надходження коштів до міського бюджету в розмірі 10 млн. 300 тис. грн.

За сприяння депутата обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка - Миколи Федоровича Шимки, з обласного бюджету на капітальний ремонт дороги по вул. Магістральній до міського бюджету надійшло 500 тис. грн. Загальна вартість робіт складає 1 млн. 496 тис. грн. Тому крім вищезазначених коштів, додатково з обласного бюджету за окремим рішенням виділено 449 тис. грн., решта коштів на капітальний ремонт дороги по вул. Магістральній, це кошти міського бюджету.

З метою виконання заходів програми соціально-економічного розвитку міста Гребінка також залучаються кошти обласного бюджету, а саме за сприянням депутатів обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка - планується залучити фінансові ресурси у співвідношенні 60% - обласний бюджет і 40% - міський бюджет
для будівництва сучасного спортивного майданчика із штучним покриттям по вул. Героїв України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицями Гребінки встановили нові сміттєві баки (ФОТО)

Загальна вартість будівництва такого майданчика 1 млн. 200 тис. грн. Такі майданчики є, і не по-одному, в усіх районних центрах Полтавської області. Гребінка -  єдиний райцентр, який не має його на сьогодні.
 
"Ми завжди реагуємо на всі звернення, зауваження і побажання мешканців Гребінківської міської громади. Було дуже багато нарікань від жителів щодо відсутності сміттєвих урн на вулицях міста. У відповідності до міських програм Комбінатом комунальних підприємств за рахунок коштів бюджету міста було придбано 50 урн для сміття та два трицикли (мотомобілі), одних з них -електромобіль, буде використовуватися для вивезення сміття з цих урн. На даний час вони встановлені поблизу пішохідних переходів. Хотілося б звернутися до жителів Гребінки з проханням не приносити в ці урни сміття з своїх квартир та будинків.

Давайте спільно наводити лад в нашому місті, а не робити комусь на шкоду чи просто безвідповідально залишати по 2-3 пакети з домашнім непотребом біля урн, які розміщені по місту для всім зрозумілих інших потреб", - зауважив міський голова Віталій Колісніченко.

У відповідності до міських програм соціально-економічного розвитку, покращення благоустрою міста Гребінка міською радою заплановане придбання сміттєвоза. З цією метою в квітні п. р. з бюджету міста виділено та передано кошти в розмірі 1 млн. 18 тис. грн. до обласного бюджету - для закупівлі сміттєвоза по співфінансуванню 50% міський бюджет та 50% обласний бюджет.
 
"Питання залишається поки що відкритим, надіємось, щодо кінця року ми таки будемо мати новий сучасний сміттєвоз, а далі будемо закупляти сміттєві баки і розміщувати їх по місту. Ми розраховуємо на підтримку жителів міста у вирішенні всіх нагальних питань.

Готові до співпраці з усіма, і в першу чергу, із залізничниками, оскільки на території міста знаходиться велика кількість підприємств залізничного вузла, то така співпраця потрібна і вона повинна принести тільки позитивні наслідки. Але нещодавно до міста з робочим візитом приїздило керівництво Південної залізниці та Полтавської дирекції залізничних перевезень. Була проведена зустріч з керівництвом та працівниками залізничних підприємств та жителями міста в районному Будинку культури.

Обговорювались різні питання, в тому числі і питання, які стосуються життя в цілому всієї Гребінківської міської громади. Проте, на зустріч ні міського голову, ні представників міської ради чомусь не запросили. Цікаво, чому???", - говорить міський голова Гребінки Віталій Колісніченко.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1472
Категорія: Новини Гребінки
Теги: бюджет, сміття, ремонту покрівель, Гребінка, урни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ