Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.02.2018

Очільник поліції Гребінківщини озвучив плани на 2018 рік


Максим Романенко "Про підсумки роботи та плани на новий рік"


Очільник поліції Гребінківщини озвучив плани на 2018 рікУ минулому році Гребінківський відділ поліції очолив молодий та перспективний керівник - Максим Романенко. Наталія Стеценко журналіст газети "Гребінчин край" зустрілася з начальником Гребінківського відділу поліції та поговорила про підсумки роботи за минулий 2017 рік та про плани на цей рік.
 
- Максиме Володимировичу, як змінилася криміногенна ситуація у нашому районі минулого року? Чи зросла кількість злочинів?

На території обслуговування Гребінківського відділу поліції найбільш поширеними видами злочину являються крадіжки майна різних форм власності. За минулий рік зареєстровано 184 крадіжки, з яких 104 - розкриті. Не зважаючи на тенденцію зростання цього виду злочину, відсоток розкриття зріс на 16,36%.

На жаль, на території Гребінківщини мали місце тяжкі злочини.Це насамперед 1 вбивство, грабіж та розбій. Завдяки оперативності працівників відділу,поліції були розкриті всі кримінальні правопорушення, а винні особи притягнуті до відповідальності.
 
- Які порушення в районі найчисленніші?

- За 12 місяців працівники Гребінківського відділу поліції склали протоколи і винесли постанови про адміністративну відповідальність стосовно 410 осіб, які порушували правила дорожнього руху. В основному, це порушення правил керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом, або не пред'явила їх для перевірки - 75 осіб (переважно це стосується власників скутерів, які не мають відповідних документів).

Загалом до Гребінківського відділу поліції за 12 місяців цього року надійшло 3859 заяв і повідомлень на службу ”102". Із них 460 кримінальних правопорушень, які були зареєстровані до Єдиного реєстру досудових розслідувань, з яких по 101 фактах особам оголошено про підозру та 179 кримінальних проваджень керовано до суду.
 
- Максиме Володимировичу, коли запрацюють камери відеонагляду на наших місцевих дорогах?

- Камери відеоспостереження мають високу ефективність. Зараз у Гребінці триває процес налаштування 9 камер зовнішнього відеоспостереження автодоріг на в'їздах та виїздах в місто та села району.Це надасть нам можливість ефективно виконувати свої обов'язки та швидко встановлювати особи правопорушників.
 
- Максиме Володимировичу. які пріоритетні напрямки роботи відділу поліції, які були досягнуті результати протягом 2017 року?

- Питання боротьби з наркозлочинністю є однією із найгостріших соціальних та правових проблем у державі. Що стосується результатів, Гребінківським відділом поліції було виявлено 5 фактів збуту наркотичних засобів та 1 факт зберігання з метою збуту, Знадання місць для незаконного вживання наркотиків (притони), 1 - посів конопель та 23 факти за статтею 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
 
- А як часто поліцію Гребінківщини викликають безпідставно?

- Так ці випадки трапляються доволі часто. В Адмінкодексі зазначено відповідальність за завідомо неправдивий виклик поліції-штраф від З до 7 неоподатковуваних мінімумів громадян.

Скажімо, за 12 місяців 2017 року було складено 27 протоколів. Не відреагувати на ці звернення, не направити на виклик групу швидкого реагування ми не можемо.

- Ми вже писали про новий службовий автомобіль, який отримав відділ поліції минулого року. Цьогоріч матеріальна база, оснащення відділу теж будуть змінюватися на краще?

- Так, у 2017 році за сприяння керівництва Національної поліції та ГУНП в Полтавській області відділ отримав службовий автомобіль "Mitsubishi Outlander", який використовує група швидкого реагування патрульної поліції під час виконання обов’язків.

Завдяки підтримки органів державної влади та органів місцевого самоврядування Гребінківському відділу поліції було виділено кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів для службових автотранспортних засобів, на закупівлю будівельних матеріалів для ремонту приміщень групи швидкого реагування та сектору карного розшуку, на придбання запасних частин для службових автомобілів та на камери відеоспостереження.

- Свого часу Ви говорили про некомплект працівників у Гребінківському відділі поліції. Чи вдалося виправити таку ситуацію?

У минулому році особовий склад Гребінківського відділу поліції поповнився трьома молодими працівниками.

Також Головне управління Національної поліції в Полтавській області постійно проводить набір працівників, у тому числі і для Гребінківського відділу поліції. Кандидати складали тестування на знання законодавства, тести з логіки, фізичні нормативи, проходили медкомісію та співбесіду. Після чого три кандидати, стали працівниками Гребінківського відділу поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільник поліції Гребінківщини зустрівся з журналістом місцевого видання

На даний момент некомплекту відділі складає 11 працівників.Сподіваюсь, найближчим часом некомппект, який є у Гребінківському відділі поліції, вдасться поповнити новими працівниками: молодими, розумними та перспективними.
 
- Чи маєте план заходів на 2018 рік . спрямованих на профілактику злочинності серед неповнолітніх?

Звичайно. Регулярно проводяться профілактичні заходи, спрямовані на попередження та недопущення вчинення неповнолітніми кримінальних правопорушень. Визначено графік відвідування шкіл інспектором з ювенальної превенції. Поліцейськими проводяться лекції для підлітків та молоді про шкоду алкоголю та наркотичних речовин.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1220
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: Плани, поліція, Гребінчин край, Гребінківщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ