Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.09.2017

Рейтинг шкіл Полтавщини: освітяни прокоментували результати ЗНО


У цьому рейтингу Гребінка займає 318 місце, Лубни – 91, Гадяч – 149, Пирятин – 290


Рейтинг шкіл Полтавщини: освітяни прокоментували результати ЗНОЗа результатами ЗНО 2017 року випускники Полтавщини посіли непогані місця у загальноукраїнських рейтингах. Наприклад, Лохвиця у рейтингу разом з усіма містами країни посідає 39 місце, а Заводське – 29, другий рік поспіль випереджаючи Київ. Про це пишуть "Події та коментарі"

У цьому рейтингу Гребінка займає 318 місце, Лубни – 91, Гадяч – 149, Пирятин – 290. Утім, рейтинг за такою системою є реальним показником для великих міст, а для малих позитивний чи негативний результат може бути випадковим, бо вибірка для статистики мала.

У рейтингу районів та міст обласного значення найкращі результати показали Полтава, Лубни, Гадяч, Миргород, Кременчук, Горішні Плавні. Серед районів – Лохвицький, Чорнухинський, Гадяцький та Великобагачанський.

Гребінківський район опустився на чотири сходинки й посів 23 місце з 31, Пирятинський втратив шість позицій і займає 18-те місце. Лубенський район утримує другий рік поспіль 15-те місце, хоча найкращі результати ЗНО в області демонструє Лубенська школа №2.

Лохвиччина – лідер рейтингу районів

– За результатами моніторингового дослідження (до уваги бралися 4 основні предмети, останній із яких – англійська мова) Лохвицький район посідає друге місце в області (на першому – лубенські випускники, третє розділили миргородські та кременчуцькі, на четвертому – гадяцькі, на п’ятому – Чорнухинський район). Дещо по-іншому проводив підсумки Український центр: окремо – міста, окремо – райони. Але і в цьому підсумку Лохвицький район є лідером. Тепер, щоб утримувати цей результат, нам потрібно з 1 вересня працювати над підготовкою до ЗНО.

І не лише з випускниками, а й учнями середніх класів. Для цього працюємо з обдарованою молоддю, – прокоментувала Тетяна Яковенко, начальник відділу освіти Лохвицької РДА. – Наприклад, у хорошому результаті з української мови відіграло роль те, що 58 учнів різних шкіл району відвідують факультатив, який проводить учитель Лохвицької гімназії №1 Валентина Божко (Свій високий рівень знання української мови Валентина Олександрівна підтверджує щороку не лише як учитель-методист вищої категорії, а й перемагаючи у Всеукраїнському радіодиктанті. – прим. Авт.).

В оцінюванні з української мови взяв участь 191 учень. Із них 100-120 балів одержали 24, 120-140 балів – 38, 140-160 балів – 43, 160-180 балів – 33, 180-200 балів – 45. Не подолали поріг лише 8 учнів.

В оцінюванні з математики брали участь 94 учні, з яких 100-120 балів набрали 24, 120-140 балів – 20, 140-160 балів – 14, 160-180 балів – 15, 180-200 балів – 8. Не подолали поріг 13.

В оцінюванні з історії брало участь 148 учнів, із яких 100-120 балів набрали 42, 120-140 балів – 35, 140-160 балів – 30, 160-180 балів – 24, 180-200 балів – 7. Не подолали поріг 10.

Англійську здавали 33 учні, які розподілилися відповідно так: 2, 7, 6, 6, 7. Не подолали бар’єр 5 учнів.
– Найкращі знання у Пирятинському районі продемонстрували під час ЗНО випускники Березоворудської школи. Здавали оцінювання цього року 45 випускників, не подолало бар’єр із якихось предметів зовсім мало учнів, – розповів Володимир Романенко, начальник відділу освіти Пирятинської РДА.

– Наші випускники здавали, крім основних предметів, англійську мову, біологію, географію, фізику, хімію і навіть російську мову. Добрі результати з української мови, а проблемними залишаються природничо-математичні дисципліни. Щоб підняти рівень їх вивчення, варто покращити матеріальну базу: кабінети, наочність тощо. Найкращі результати у випускників сільських шкіл: Слободо-Петрівської та Кулажинської. Гребінківська ЗОШ №4 – на третьому місці з української мови, – Наталія Носова, начальник відділу освіти Гребінківської РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання для дошкільнят провели рятувальники у Гадячі та Гребінці

Чорнухинщина покращила результати ЗНО втричі

У 2016 році Чорнухинський район посів у рейтингу ЗНО області 27 місце, а цьогоріч потрапив до ТОП-10 на 8 місце, покращивши результат утричі. Середній бал становить 142,26.

– Учителі додатково займалися з дітьми. І ті, хто хотів і ходив, добре склали ЗНО. Цього року в нас було 4 медалі по району – 2 золотих і срібна у Чорнухинській школі та ще одна срібна в Мокіївці. Учні Чорнухинської школи показали хороші результати, а у Вороньках найкраще в районі склали історію – там її викладає директор Світлана Стасовська, – повідомила методист методкабінету відділу освіти, молоді та спорту Чорнухинської РДА Олександра Касяненко. – З прогалин оцінювання я б назвала дуже велику кількість завдань поза межами навчальної програми. Тим, хто займався додатково, звісно, було простіше. Але завдання складні. Випускники казали, що англійську було легше скласти, ніж українську мову, хоча вона нам і рідна.

Цьогоріч у районі за парти сяде 924 учні, з них – 94 першокласники (дані на 21.08). Рішенням сесії Чорнухинської районної ради Білоусівську школу І-ІІ ст. реорганізували у НВК і тепер заклад на противагу минулого року, коли школу, щоб врятувати, перевели на місцеве фінансування, матиме державну субвенцію. Цього року там буде навчатися 15 дошкільнят та 11 учнів 1-4 класів. Старших школярів підвозитимуть у Гільцівську ЗОШ.

Схожі матеріали:
👁 2520
Категорія: Освіта
Теги: 2017, Рейтинг, ЗНО, Гребінка, Результати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ