Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.07.2017

Розпочалась робота з розроблення Стратегії розвитку Гребінківської ОТГ


При міській раді створено робочу групу з розробки Стратегії розвитку Гребінківської ОТГ


Розпочалась робота з розроблення Стратегії розвитку Гребінківської ОТГУ переліку першої двадцятки найбільш економічно розвинутих країн світу  ми знайдемо значну частину таких, що не можуть похвалитися неосяжними територіями чи запасами корисних копалин. Наприклад, Японія, Німеччина, Південна Корея, Нідерланди, та ж Швейцарія.

Причину їхньої успішності варто шукати не стільки в історичних передумовах, а більше в узгодженості та координації дій усіх зацікавлених сторін, які разом визначають шлях розвитку країни – політики, бізнес, громадянське суспільство.

З проведенням реформи децентралізації, кожна новостворена об’єднана територіальна громада отримує наскільки великі повноваження та ресурси, що, зрештою, може спробувати побудувати власний успішний шлях розвитку.

Але одразу потрібно зрозуміти кілька простих правил, яких варто дотримуватися. Необхідна узгоджена дія всіх зацікавлених сил – політичних, економічних і суспільних. Тобто, влади, бізнесу та громади. Має бути постійний пошук компромісу між популярними (такими, як хоче населення) та ефективними рішеннями а також чітке розуміння того, що успіх у розвитку громади не може бути випадковістю і не буває одноразовим.

Успіх приходить до тих, хто уміє діяти на упередження, завжди має план дій, враховує можливі виклики і загрози, крок за  кроком працює над втіленням цього плану, ретельно і постійно узгоджує його з потребами громади.

 Найкращим і вже перевіреним практикою способом досягнення розвитку громади є стратегічне планування. Грамотне та належне планування допомагає чітко визначити мету  і цілі місцевого економічного розвитку, дозволяє підвищити економічну спроможність громади підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій, забезпечує максимально ефективне використання обмежених  ресурсів та контроль над реалізацією.

Написання стратегії розвитку громади – це не данина якійсь моді, чи намагання скопіювати чужий успіх. Стратегія розвитку задовольняє наступні вимоги:
  • враховує всі особливості конкретної території, використовує всі конкурентні переваги;
  • відповідає інтересам громади;
  • поліпшує місцевий економічний розвиток;
  • сприяє підвищенню якості життя усього населення.
Ефективна і працююча Стратегія не може бути написана без активної та безпосередньої участі мешканців громади, їхніх представників з числа депутатів, громадських лідерів. Стратегія має чітко відповісти на питання, де громада знаходиться сьогодні, де хоче бути завтра і як цього досягти.

Нещодавно Гребінківська міська рада стала учасником проекту, що впроваджується Асоціацією міст України в рамках проекту USAID Пульс.  Проект направлений на зміцнення місцевого самоврядування та одночасно передбачає  навчання і написання Стратегії розвитку територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці продовжують встановлювати дорожні знаки (ФОТО)

При міській раді створено робочу групу з розробки Стратегії розвитку Гребінківської ОТГ. До її складу включено представників органів влади, бізнесу, громадськості міста та сіл, які увійшли до складу ОТГ, представників різних галузей: освіти, охорони здоров’я, культури, виробничої сфери, с/г виробництва, підприємництва і т. д. ( з текстом  розпорядженням № 173 від  21.06.2017 року можна ознайомитись в розділи «Документи – Розпорядження»).

Проведено перше засідання робочої групи, на якому схвалено Положення про її діяльність, обговорено план дій по підготовці Стратегії розвитку Гребінківської ОТГ. Учасники робочої групи обговорили та визначили найбільш важливі проблеми громад, які увійшли до складу об’єднаної громади. Серед названих учасниками проблем, найбільший рейтинг займають наступні:  зношеність житлового фонду; відтік молоді з громади, через відсутність робочих місць; тіньове працевлаштування; низький рівень залучення інвестицій для розвитку ОТГ; несанкціоновані сміттєзвалища; нераціональне використання земель ОТГ; реконструкція автошляхів та транспортне сполучення; довіра мешканців громади до органів управління ОТГ.

Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1040
Категорія:
Теги: Гребінка, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ