Розмір тексту

Полтавців закликають об’єднатися для порятунку лісових масивів

Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області звертається до мешканців нашого регіону з проханням дотримуватися правил протипожежної безпеки при відвідуванні лісових масивів

Найстрашніший ворог лісу — пожежа. Якщо вчасно не зупинити вогонь, він розповсюджується на великі площі і нищиться не лише ліс, а й розташовані поблизу будівлі, сільськогосподарські угіддя тощо. Пожежна небезпека лісових масивів здебільшого залежить від погодніх умов та людського фактору. Оскільки людина не має змоги вплинути на перше, то всі зусилля повинні бути спрямовані на профілактику можливих пожеж з другої причини.

Днями працівники Карлівського райвідділу УДІТБ у Полтавській області та співробітники державного підприємства «Новосанжарського лісгоспу» організували патрулювання лісових масивів. Начальник Карлівського лісництва Владислав Матайленко зазначив: не зважаючи на те, що на території району знаходяться переважно мішані ліси, працівники лісового господарства проводять ряд заходів, завдяки яким можна уникнути небажаних загорань. Адже кожен тип лісу має свої особливості, що впливає на формування пожежонебезпечних умов. Аби уникнути пожежі, на даний момент лісівники доглядають вже існуючі протипожежні розриви та мінералізовані смуги та прокладають нові, обмежують в’їзди у лісові масиви, встановлюючи шлагбауми, особливо у хвойних насадженнях, оскільки ймовірність загоряння у них вища.

Слід пам’ятати, що в пожежонебезпечний період розпалювання вогнищ у лісових масивах, випалювання трави на луках та полях, що прилягають до лісових масивів, а також на болотах і лісових галявинах категорично забороняється. Винних в порушенні правил пожежної безпеки в лісах притягують до адміністративної відповідальності відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення. При виникненні пожежі вони повністю повинні відшкодувати нанесені лісовому господарству збитки.

У літній період більшість населення, особливо молодь, проводить відпуску чи просто відпочинок на природі. Тому Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області звертається до кожного жителя області з проханням дотримуватись правил протипожежної безпеки при відвідуванні лісових масивів. Якщо умови погоди дозволяють розпалювати вогнище, це потрібно робити на спеціально відведених місцях або відповідно розчистити місце, обкопати його шириною не менше півметра на віддалі метра від вогню. Перед тим, як залишити місце відпочинку, вогнище залити водою, засипати ґрунтом.

Тільки спільними зусиллями населення ми зможемо зберегти і примножити лісові багатства нашого краю!

Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему