Розмір тексту

Храм мормонів з’явиться у Полтаві, коли побільшає прихожан

Паркан на вулиці Степового Фронту
Паркан на вулиці Степового Фронту | Фото: Катерина Ткаченко

Власники земельної ділянки на Фурманова не поспішають з будівництвом нового храму

Жителі Полтави поцікавилися у нас, з якого приводу огороджена земля на вулиці Степового Фронту. Вже біля 10 років там стоїть паркан, який на даний час повністю розфарбований графіті.

Як повідомив «Полтавщині» Юрій Трегубов, начальник управління земельних ресурсів та земельного кадастру Полтавського міськвиконкому, земля, що огороджена парканом на вулиці Степового Фронту, продана. Вона вже кілька років має свого власника.

Паркан на вулиці Степового Фронту

Що ж до функціонального призначення вищезгаданої землі, то планується на ній забудова громадської організації.

За неофіційною інформацією представників церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, або простіше кажучи мормонів, дана організація планує збудувати на вказаній території храм. Та лише за умови, що кількість віруючих буде потребувати такої споруди. Але якщо все-таки храм буде збудовано, за словами членів церкви, це буде непересічна споруда.

До речі, церква Ісуса Христа Святих останніх днів вже має один храм в Україні. Споруда знаходиться в місті Києві на Окружній біля під’їзду до Жулянського мосту. Храм має 42 м висоти та збудований за останніми технологіями з граніту світлого кольору. Храм являється першим по величині серед мормонських храмів у Східній Європі і третім у світі.

Катерина ТКАЧЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему