Розмір тексту

У центрі Полтави безкоштовно роблять флюорографію

Біля ЦУМу в Полтаві працює пересувний флюорограф

Сьогодні у центрі Полтави безкоштовно робили флюорографію. Захід провели у рамках місячника боротьби з туберкульозом. Так, у діагностичному автобусі біля ЦУМу зробити флюорографію міг кожен бажаючий.

Біля ЦУМу в Полтаві працює пересувний флюрограф

Поряд ходили представники Червоного Хреста. Вони роздавали буклети й розповідали перехожим про проблему захворювання на туберкульоз.

Біля самого автобусу — людей небагато. Однак, як ми встигли помітити, кожні 5-7 хвилин до акції долучалося усе більше полтавців. Перехожі зупинялися та запитували, коли ще працюватиме «діагностичний кабінет». Бажання пройти флюорографію у городян було, а ось часу — обмаль.

Біля ЦУМу в Полтаві працює пересувний флюрограф

Заходячи до автобусу, людину запитують прізвище, ім’я, по-батькові, адресу та місце роботи. Потім — просять роздягнутися по пояс й запрошують безпосередньо на флюорографію. Після того, як знімок зроблено, лікарі дають вердикт: здорова людина чи ні — та дають довідку, яку можна вклеїти до медичної книжки. Кожного разу після процедури прилад дезінфікують.

Діагностичний автобус стоятиме біля ЦУМу ще 23 березня (з 12:00 по 16:00). Пройти флюорографію може кожен охочий. Діагностування легенів — безкоштовне.

Георгій ВОЛОШИН, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему