28 Березня,
19:47

Полтавська ОДА пропонує іноземцям провести техаудит "Полтававодоканалу" та модернізувати один водозабір

08 Жовтня 2015 20:57   784
Сьогодні відбулася зустріч представників французької компанії VEOLIA з головою Полтавської ОДА Валерієм Головком та першим заступником голови Полтавської обласної ради Володимиром Марченком.

Як прокоментував директор компанії «VEOLIA» Маттіас Фогель, його фірма працює по трьох напрямках: вода і каналізація; виробництво енергії та її використання; поводження з відходами. В Україні працюють з 1995 року, поки що лише по одному напрямку — поводження з відходами. Працюють у Києві, Чернівцях та Ялті. Загалом же компанія має великий досвід реалізації проектів модернізації підприємств, аналогічних «Полтававодоканалу».

За словами представників «VEOLIA», перш ніж прибути до Полтави, вони зробили аналіз роботи 32 водоканалів — і обрали для співпраці саме полтавський. Напередодні зустрічі з головою ОДА іноземні фахівці детально ознайомилися із специфікою роботи «Полтававодоканалу».

— Колеги з водоканалу дуже відверто спілкувалися з нами, ми розглянули чимало варіантів співробітництва, — прокоментував Маттіас Фогель. — У водоканалу є перевірена команда професіоналів, потужна інфраструктура. З іншого боку — шалені збитки при обороті 150 мільйонів гривень. І велика зношеність обладнання. Хочу наголосити, що ми не маємо на меті купівлю підприємства чи його приватизацію. Навпаки, ми зацікавлені у тривалому і довготерміновому співробітництві. У якому форматі — концесії, спільного підприємства чи іншій формі — це має визначити громада і обласна влада.

— Перший крок у такій співпраці — це технічний аудит всієї системи водоканалу, щоб дізнатися, у якому стані перебуває підприємство сьогодні і який обсяг інвестицій потрібен, щоб вивести його зі збитків і перетворити на прибуткове, — зауважив голова Полтавської ОДА Валерій Головко. — Тому що основна складова збитків і втрат, на мою думку, — у зношеності обладнання. Потреба у модернізації підприємства виникла ще 20 років тому. Але самостійно, без зовнішньої допомоги, ми не можемо провести модернізацію, відповідно до сучасних вимог та технологій. А підприємство вкрай потребує впровадження сучасних технологій, насамперед у сфері енергозбереження і економії енергоносіїв.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко додав, що обласна влада намагається щороку знайти кошти для підтримки підприємства. Проте їх недостатньо.

Під час зустрічі домовилися про підписання меморандуму із компанією «VEOLIA». Валерій Головко запропонував іноземним партнерам провести технічний аудит підприємства, як того вимагає громадськість. А ще на прикладі одного із водозаборів провести модернізацію, щоб продемонструвати, на скільки спроможні партнери і що може отримати область в результаті реалізації спільного інвестиційного проекту і модернізації всього підприємства. Особливо, що стосується енергозбереження, оскільки енергетична складова у тарифі на воду на сьогодні становить левову частку.
Полтавська ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок