19 Березня,
04:55

Питання патронату над дитиною розглянуто на засіданні координаційної ради у справах сімей та дітей при виконкомі Кременчуцької міськради

14 Грудня 2017 11:33   671
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.

На засіданні координаційної ради у справах сімей та дітей при виконавчому комітеті Кременчуцької міськради, що відбулася під головуванням заступника міського голови Ольги Усанової, було розглянуто питання стосовно запровадження надання послуги патронату над дитиною.

Ольга Усанова наголосила, що відповідно до Закону України від 26.01.2016 року № 936-VІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми" запроваджується послуга патронату над дитиною в рамках експерименту у 2016-2018 роках. Вона відмітила, що патронатом над дитиною є тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення та захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом зі своїми батьками або іншими законними представниками. Перебування дитини в патронатній родині є тимчасовим.

На сьогоднішній день у Кременчуці створені прийомні родини, в яких виховуються діти з певним статусом, а саме, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти.

На відміну від прийомних родин в патронатній сім`ї можуть перебувати діти, у яких є батьки або законні представники, тільки в даний час вони потрапили в складні життєві обставини.

Ольга Усанова дала доручення керівнику Кременчуцького центру соціальних служб сім`ї, дітей та молоді Олені Цирюлік, провести певний аналіз потреби щодо запровадження патронату над дитиною й визначитися з кількістю дітей, які наразі перебувають в соцустановах і можуть стати учасниками пілотного проекту.
Кременчуцька міська рада
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1669
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   992
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   829
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   898
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   685
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   675
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   754
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 10:40,   818
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
14 Грудня 09:47,   582
Семінар на тему «Актуальні питання створення і розвитку фермерських господарств. Їх державна та регіональна підтримка» проведе18 грудня (початок – 11.00) в малому ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок