28 Березня,
19:53

АМКУ продовжує виявляти порушників

07 Липня 2011 16:44   368
Адміністративна колегія територіального відділення оштрафувала ПФ «Лібор» та ТОВ «НВП «Агрогазсервіс» загалом на 34 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії у вигляді спотворення результатів торгів.

Як встановило відділення, підприємства погодили поведінку при проведенні у червні 2010 року тендеру із закупівлі робіт по  капітальному ремонту спальних корпусів Дитячим оздоровчим центром «Миргородський». Про це свідчить характер оформлення та кількість вказаних збігів в документах учасників торгів. Підприємства визнали порушення та частково сплатили штраф до державного бюджету.

«Справжність змагання при проведенні тендеру забезпечується таємністю інформації, що міститься у тендерних пропозиціях. Зокрема, учасники тендерів під час підготовки своїх тендерних пропозицій конкурують між собою та повинні формувати пропозицію самостійно (незалежно від інших учасників). Враховуючи зазначене, під час проведення тендеру, тендерна пропозиція, що перемогла, повинна містити конкурентні та заздалегідь невідомі іншим учасникам умови», - зазначив голова відділення Володимир Оніщенко

Адміністративна колегія територіального відділення оштрафувала Котелевську районну державну лікарню ветеринарної медицини на 3 тис. 400 грн. за зловживання монопольним становищем.  

Як встановило відділення, Лікарня встановила  та застосувала з 14 березня 2011 року економічно  необґрунтовані тарифи на ветеринарні послуги з видачі ветеринарних свідоцтв форми № 1 та № 2 на переміщення за межі адміністративно - територіальної одиниці тварин, сировини, продукції тваринного походження та проведення ветеринарно - санітарної експертизи м’яса туш  великої рогатої худоби та м’яса свинини. Лікарня визнала та припинила порушення в ході розгляду справи. Відділення зобов’язало лікарню сплатити штраф до державного бюджету.

«Право видачі ветеринарних свідоцтв та здійснення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного і рослинного походження на продовольчих ринках  є виключною компетенцією державних органів ветеринарної медицини. Тому неприпустимо, щоб вартість цих послуг була економічно необґрунтованою, адже в остаточному результаті тягар лягає на плечі кінцевого споживача – пересічних громадян», - зазначив голова відділення Володимир Оніщенко.

Адміністративна колегія територіального відділення оштрафувала ФОП Фоменко О.І. на 6 тис. 500  грн. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Як встановило відділення, приватний підприємець розміщував в друкованих виданнях  неточні та неправдиві відомості про споживчі властивості,  застосування та ефективність  дієтичної добавки «ШИІТАКЕ» при  лікуванні  цукрового діабету, герпесу, інфаркту, інсульті, гіпертонії, а також застосуванні його при  розсіяному  склерозі.

Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська рада захисту прав та безпеки пацієнтів» на лист територіального відділення  запропонувало у зв’язку з відсутністю  попереднього погодження тексту реклами  функціонального харчового продукту з центральним органом виконавчої влади у сфері здоров’я вжити заходів щодо заборони цієї реклами, згідно статті 39 («Вимоги до реклами харчових продуктів для  спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок») Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів».
Відділення зобов’язало приватного підприємця сплатити штраф до державного бюджету.

«Подання (розміщення)  рекламної інформації, яка не відповідає висновку державної санітарно-епідеміолонгічної експертизи та додатку до нього, подання її у спосіб, який створює труднощі для сприйняття споживачами внаслідок чого створює невірне уявлення про те, що  препарат є лікарським засобом (має лікувальні властивості) та встановлення рекламодавцем (продавцем) термінів вживання (прийому) біологічних добавок повинне розцінюватися як порушення прав  споживачів, пацієнтів, порушення вимог діючого законодавства України про лікарські засоби, охорону здоров’я і про захист від недобросовісної конкуренції», - зазначив голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

Адміністративна колегія територіального відділення рекомендувала Полтавській обласній державній хлібній інспекції припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем.

Як встановило відділення, Держхлібінспекція при наданні платних послуг з лабораторних досліджень зернових укладала у 2011 році різні Додаткові угоди до Договорів, чим могла застосовувати різну плату за однакові послуги для різних суб’єктів господарювання. Відділення зобов’язало Держхлібінспекцію застосовувати в Додаткових угодах однакові умови для всіх суб’єктів господарювання.

Адміністративна колегія територіального відділення рекомендувала ТОВ «Кременчуцька торгова гільдія» припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем.

Як встановило відділення, Товариство встановило, але економічно не  обґрунтовало диференціацію рівня вартості оренди 1 кв. м торгового місця: ні від облаштування торгового місця, ні від виду продукції, ні від обсягів реалізації продукції, оскільки застосовувало по кожному рівню вартості різний коефіцієнт (відсоток) зміни. Відділення зобов’язало Товариство  в тридцятиденний термін привести свою діяльність до вимог чинного законодавства.

Адміністративна колегія територіального відділення рекомендувала дитячому оздоровчому центру «Миргородський» Полтавської обласної ради припинити дії з ознаками антиконкурентних узгоджених дій.
Як встановило відділення, ДОЦ «Миргородський» недотримувався загальних принципів Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти при проведенні у червні 2010 року відкритих торгів із предмету закупівлі: капітальний ремонт спальних корпусів. Такі дії можуть призвести до спотворення конкуренції. Відділення зобов’язало суб’єкта господарювання вжити заходів щодо усунення причин виникнення порушень конкурентного законодавства і умов, що їм сприяють, шляхом розгляду тендерних пропозицій учасників лише при дотриманні ними вимог чинного законодавства.
Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок