28 Березня,
16:00

Полтавські правоохоронці повернули на Батьківщину понад 20 нелегальних мігрантів

22 Липня 2010 15:57   465
Нещодавно, у місті Полтава працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Полтавській області затримали 35-річного громадянина Грузії, який відмовлявся пред’явити для перевірки документи і чинив правоохоронцям непокору. Як з’ясувалося, неадекватна поведінка іноземця мала логічне пояснення – чоловік перебував на території України без паспорту і, відповідно, без реєстрації.

Згідно постанови суду за злісну непокору працівникам міліції іноземний гість отримав 15 діб арешту. А поки чоловік перебував за ґратами, працівники сектору громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Октябрського райвідділу міліції Полтавського міського управління ГУМВС провели відносно затриманого громадянина Грузії необхідні перевірки.

Начальник сектору Наталія Дінець розповідає: «У найкоротший строк ми здійснили всі перевірки щодо затриманого і з’ясували, що чоловік, окрім того, що незаконно перебував в Україні, вже не раз мав проблеми з кримінальним законом».

Біографія іноземного спритника пістрявіє від судимостей за угон транспортних засобів. У 2006 році він приїхав до України та дуже скоро потрапив до в’язниці, що в Запорізькій області. Звільнившись з колонії, колишній в’язень потрапив на Полтавщину, але мету свого візиту до нашого регіону він так і не спромігся обґрунтувати міліції.

Наталія Іванівна, начальник районної паспортної служби, пояснила: «Після відбуття 15-денного адмінарешту, було прийнято рішення про його примусове видворення за межі України. На днях працівники паспортної служби Октябрського району супроводили іноземця до аеропорту міста Харкова, звідки він літаком вирушив на батьківщину» .

До речі, нещодавно у місті Запоріжжі працівники міліції затримали громадянина Грузії, який незаконно перебував на території України. Як виявилося, чоловік був рідним братом нелегального мігранта, якого затримали полтавські правоохоронці. Відтак, українські стражі порядку не залишили братам жодних шансів незаконно «кочувати»державою.

Щодо ситуації з нелегальними мігрантами у Полтаві, Наталя Дінець відзначила, що тільки в Октябрському районі міста за 6 місяців міліціонери виявили 25 нелегальних мігрантів, з яких 22 – уже видворено за межі України і, зокрема, трьох з них – в примусовому порядку. Керівник паспортної служби Октябрського району міста говорить, що до Полтавщини приїздять переважно громадяни Ірану, Тунісу, Узбекистану та Грузії з метою навчання або працевлаштування. Але серед них нерідко зустрічаються і такі, як підтверджує міліцейська практика, що маскують свою справжню ціль перебування в Україні.

Під час перевірки документів у іноземців, міліціонери часто зустрічаються з проблемою простроченої реєстрації, та іноді трапляються іноземці, у яких взагалі відсутні будь-які документи на право перебування в державі. Викриттям нелегалів і порушників міграційного законодавства паспортна служба Октябрського району займається спільно з підрозділами ДСБЕЗ та УБОЗ. Правоохоронці здійснюють систематичні перевірки ринків, вокзалів, автостанцій, гуртожитків тощо, які направлені не тільки на виявлення іноземців-порушників, але й зорієнтовані на надання їм юридичних консультацій з питань дотримання законодавства про правовий статус іноземців.
ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1314
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1047
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1102
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   709
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   676
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   670
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   617
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   651
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   774
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   621
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок