28 Березня,
17:39

Останнім часом різко зріс показник сварок та скандалів між членами родин

10 Листопада 2010 09:08   269
Така тенденція підвищує і кількість зруйнованих стосунків. Взаєморозуміння та компроміси, вважають, – найкращий засіб зберегти сім'ю.

Милі сваряться – тільки тішаться, здавна говорять в народі. Проте, чи дійсно правильне таке твердження, точно знає полтавський психолог Лариса Авраменко. Жінка говорить: справжні сварки та конфлікти, що виникають з часом, дійсно вбивають почуття і здатні стати основною причиною розколу в сім'ї.

Лариса Авраменко, психолог: "Безумовно, кожна така сварка має початок, рух, кінець і наслідок. Конфлікт, що зароджується, він як правило або убиває, або робить нас сильнішими. Головне, щоб ці конфлікти, сварки, скандали були не стільки скандалами, не вирішенням стосунків: хто сильніше і головніший в сім'ї, скільки б переростали в спір і находили істинне вирішення".

І хоча непримітні суперечності, вважає жінка, не здатні затьмарити щирого кохання, але, залишаючи помітний осад в душах, надалі, як правило, виливаються у більш серйозні скандали та чвари. А саме під час сплеску великої кількості негативу і є ризик перетнути межу, за якою зникають і почуття, і, відповідно, стосунки. Іноді сімейні сварки переходять за межі соціально допустимих норм. У таких випадках у сімейні негаразди втручаються працівники міліції.

Юрій Сулаєв, начальник відділу ЦЗГ ГУ МВС України в Полтавській обл.: "Дійсно, така проблема існує. На території області практично не проходить жодного дня, щоб у будь-якому районі в райвідділ міліції не надходило повідомлення про вчинення насильства в родинах".

Наразі, говорить правоохоронець, проблема сімейного насильства досить неоднозначна. Адже здебільшого ті, хто звертається по допомогу міліції, стають найпершими, хто захищає винних. А чинним законодавством не повністю врегульовано методику покарань та профілактики таких дій. Тому цифра сімей, що стоять на обліку, з кожним роком дозволяє бажати кращого.

Юрій Сулаєв, начальник відділу ЦЗГ ГУ МВС України в Полтавській обл.: "Десь в межах 4 тис. Десь близько 2 тис знімаються з обліку, і стільки ж майже ставиться. Приблизно 400-500 випадків - це насильницькі дії, вчинені жінками в родинах".

Фахівці впевнені, що причиною сімейної сварки може стати будь-що. Навіть непришитий жінкою гудзик або невинесене чоловіком вчасно сміття. Такого роду скандали кличуть за собою численні розлади нервової системи, а іноді – й розлади в статевому житті.

Віталій Закладний, сексопатолог, головний лікар Полтавського міського психо-неврологічного диспансеру: "Якщо немає душевної близькості, то фізична близькість - це вже не близькість, це щось таке, що можна назвати загальновживаним словом «секс». Щось знеосіблене, зведене до механічного".

Часто причина й наслідок міняються. Не є вийнятками випадки, продовжує Віталій Петрович, коли не сварки виникають на тлі статевого невдоволення когось із членів сім'ї, а й часто статева дисфункція з'являлася в результаті сварок.

Віталій Закладний, сексопатолог, головний лікар Полтавського психо-неврологічного диспансеру: "Вона може якесь слово образливе сказати щодо його окремих частин тіла, і він стане повністю індеферентним. Не лише до цієї конкретної жінки, а й до усіх взагалі".

На думку фахівців, уникнути сварок досить легко. Для цього варто пам'ятати лише одне золоте правило: компроміси вирішують абсолютно усі питання. Уміння знаходити золоту середину та бути поступливим до свого партнера – запорука сімейного щастя.
Віталій Улибін, Студія В«МістоВ»
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1314
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1047
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1102
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   709
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   676
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   670
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   617
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   651
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   774
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   621
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок