28 Березня,
12:19

Незалежне дослідження: діяльність «Нафтогазвидобування» відповідає всім екологічним нормам

06 Серпня 2015 15:27   948
Державне підприємство «Український геологічний науково-виробничий центр» (ДП «Укрнаукагеоцентр», входить у структуру НАК «Надра України») провело дослідження стану навколишнього природного середовища у с. Ковалівка Шишацького району Полтавської області. Згідно з його результатами, діяльність ПрАТ «Нафтогазвидобування» з видобування природнього газу та газового конденсату на Семиренківському родовищі не здійснює негативного впливу на стан ґрунту та підземних вод.

У рамках дослідження спеціалісти держпідприємства у травні 2015 року відібрали 5 проб підземних вод та 3 проби ґрунтів у різних частинах с. Ковалівка. Точки відбору зразків визначали місцеві мешканці. Отримані проби досліджувались у комплексній аналітичній лабораторії ДП «Укрнаукагеоцентр» відповідно до затверджених методик.

«Проведений хімічний аналіз проб ґрунтових та поверхневих вод та ґрунтів, відібраних у присутності представників місцевої громади та представників ПрАТ «Нафтогазвидобування», показав відсутність техногенного впливу, пов’язаного з нафтогазовидобувним комплексом, на навколишнє середовище у теперішній стадії геологорозвідувальних та видобувних робіт на території родовища», – зазначено у звіті за результатами дослідження.

Моніторинг стану навколишнього середовища у рамках Семиренківського родовища проводиться ДП «Укрнаукагеоцентр» на постійній основі вже протягом 8-ми років – з 2007 року. Попередні дослідження показали аналогічні результати.

«Нафтогазвидобування» дбає про екологію Полтавської області. Видобування газу та конденсату здійснюється з допомогою обладнання, що являє собою замкнену герметичну систему, яка унеможливлює прямий вплив на ґрунт та повітряне середовище. Тільки за останні два роки наші інвестиції в охорону праці, промислову безпеку та охорону навколишнього природного середовища зросли у 5 разів», – зазначив керівник департаменту з охорони праці, промислової безпеки та охорони навколишнього середовища ПрАТ «Нафтогазвидобування» Дмитро Мелешенко.

Разом з тим у кількох пробах води, відібраних у с. Ковалівка в травні 2015 року, було зафіксовано перевищення гранично допустимої концентрації азотовмісних сполук (нітратів, нітритів, амонію). За висновками спеціалістів ДП «Укрнаукагеоцентр», забруднення викликано господарсько-побутовими факторами: відсутністю централізованої каналізації у сільській місцевості, неправильною експлуатацією дворових колодязів. Також на стан води впливає агропромисловий комплекс.

ПрАТ «Нафтогазвидобування» у рамках реалізації Стратегії соціального партнерства з Шишацьким районом на 2014-2016 рр. сприяє вирішенню питання якісного водозабезпечення с. Ковалівка. У минулому році компанія передала на баланс сільської ради артезіанську свердловину, а також виділила більше 158 тис. грн на проведення водогону від неї. За погодженням з місцевими жителями, планується розробити додаткові заходи для вирішення проблеми водопостачання, які планується виконати у 2016 р. за фінансування ПрАТ «Нафтогазвидобування».

В цілому у 2015 році на реалізацію соціальних проектів у Шишацькому районі компанія планує виділити 1,5 млн. грн, що у півтора рази перевищує минулорічне фінансування. Додатково компанія виділяє 2 млн грн на ремонти доріг у с. Ковалівка.



Довідка

ДТЕК — стратегічний холдинг, що керує трьома операційними компаніями з активами у видобуванні вугілля, тепловій енергетиці та дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК — Максим Тімченко. У ДТЕК працюють 127 тисяч осіб.

До портфеля активів у видобутку вугілля, тепловій енергетиці та дистрибуції входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18,6 ГВт; 5 підприємств із дистрибуції електроенергії, які обслуговують 5,2 млн клієнтів — фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик. Сегмент альтернативної енергетики представлено 1 ВЕС встановленою потужністю 200 МВт. Видобуток газу ведеться на двох родовищах із доведеними запасами у 20 млрд куб. м.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК 2014 року склав 47,8 млрд кВт∙год., із яких 651 млн кВт∙год. забезпечила ВЕС, передавання електроенергії мережами — 53,8 млрд кВт∙год., видобуток вугілля — 37,1 млн тонн, видобуток природного газу — 752 млн куб. м.

Додаткова інформація: www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах присутності підприємств ДТЕК і отримати докладний звіт про статус їх виконання, ви можете на сайті www.spp-dtek.com.ua
ПрАТ «Нафтогазвидобування»
Рекомендуем почитать
14 Грудня 08:44,   1245
Відбувся аукціон на право оренди земельної ділянки комунвласності Білоцерківської сільської ради площею 12,2 га під висадження саду, який провела відповідно до усіх процесуальних н ...
13 Грудня 09:35,   945
З підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, кожен з нас почав та шукати шляхи зменшення споживання енергоносіїв, замислюватись як утеплити дім чи поставити енергоефективне ...
08 Грудня 14:21,   785
Підтриманий парламентом документ передбачає, що ставки акцизного податку на тютюнові вироби будуть зростати до 2025 р.
08 Грудня 12:30,   6060
Цей унікальний аппарат дає змогу, використовуючи сучасну методику, діагностувати та виправляти в організмі будь-яку патологію судин.
07 Грудня 11:36,   646
Дорожники Кременчука проводять ремонт дорожнього покриття на проїздах цвинтарю.
05 Грудня 10:36,   639
За дорученням міського голови Віталія Малецького, наразі комунальні служби Кременчука приведені в готовність, щоб оперативно приступити до ліквідації наслідків погіршення погодних  ...
04 Грудня 16:33,   632
У Києві відбулась заключна оглядова зустріч стосовно підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейського Союзу та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. ...
04 Грудня 14:54,   651
Набір учасників проекту, котрий націлений покращити можливості самозайнятості переселенців, за фінансової підтримки Уряду Німеччини розпочала Міжнародна організація з міграції (МОМ ...
28 Листопада 15:43,   788
Сьогодні у Кременчуці в палаці культури імені І.Ф. Котлова за участі голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, першого заступника голови Полтавської ОДА  ...
28 Листопада 12:30,   795
Завдання відпрацювати з підприємцями, які зазвичай торгують новорічними ялинками у Кременчуці, питання оформлення необхідних дозвільних документів, поставив перед начальником управ ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок