20 Травня,
04:08

У 2016 році на Полтавщині очікується загальний врожай зернових майже 5 мільйонів тонн

19 Вересня 2016 14:28   904
Як повідомила прес-служба Полтавської ОДА, 4,8-4,9 млн тонн зернових — саме скільки планують зібрати цього року в області. А ось про врожай наступного року потрібно дбати вже зараз.

На цьому наголосив під час доповіді на апаратній нараді директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов. Вона стосувалася ходу проведення комплексу осінньо-польових робіт та завдання щодо забезпечення посіву озимих культур в області.

— Нам потрібно зібрати зернові культури на площі 1,243 млн га, а це близько 73 % посівної площі області. З них кукурудзи на зерно — 142 тис га, ще 35 тис га — на силос, 312 тис га – соняшника, 207 — сої, більше 38 тис га — цукрових буряків. Також прогнозуємо посіяти озимі культури на площі 275 тис га. В області вже розпочали роботу по всіх напрямках. За нашими розрахунками, урожай зернових 2016 року — 4,8-4,9 млн тонн, — поінформував Сергій Фролов.

Як наголосив директор профільного департаменту, Полтавщина буде забезпечена цукром та гречкою:
— Переробку цукрових буряків здійснюватимуть 5 цукрових заводів Полтавщини — Глобинський, Кобеляцький, Новооржицький, Яреськівський та Ланівський. Цьогоріч квота області по виробництву цукру — 250 тисяч тонн. Цього цілком достатньо, адже потреби Полтавщини — трохи більше 80 тисяч тонн.

Щодо врожаю гречки, Сергій Фролов додав, що її збирання завершується:
— Гречку зібрано на 4 тисячах га або 69 % площ, намолочено 5,5 тис. тонн за середньої врожайності 13,7 ц/га. Очікуємо валовий збір у межах 8 тисяч тонн, а потреби області — трохи більше 4 тисяч тонн. Тобто Полтавщина буде забезпечена гречкою.

Кукурудзи на зерно зібрано 7,3 тис. га, намолочено 46,8 тис. тонн, соняшник — на площі 89,5 тис. га намолочено 230,3 тис. тонн за середньої врожайності 25,7 ц/га. Сою зібрано на 54,5 тис. га, намолочено 116,4 тис. тонн за середньої врожайності 21,4 ц/га. Також продовжується і заготівля кормів для тваринництва.

Про посів озимих культур Сергій Фролов зазначив, що цього року планують засіяти менше площ, ніж минулоріч:
— В області планують посіяти 253 тис. га озимих зернових. Нагадаю, минулого року було посіяно на 16 тис. га більше. Уже підготовлено 239 тис. га, решту площ продовжують обробляти. Різке зменшення посіву озимої пшениці зареєстровано у Глобинському та Оржицькому районах, майже на 6 тис. га. До речі, власним насінням озимих зернових культур область забезпечена на 100%. Темпи посівів — на рівні минулорічних. Але, думка фахівців, прискорити ці темпи, зокрема до 14 жовтня. Після синоптики прогнозують різке зниження температури та мокрий сніг.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький, який проводив нараду, наголосив, що потрібно забезпечити організаційний супровід та контроль за виконанням осінньо-польових робіт. Також додав, що необхідно контролювати вагу зерновозів, адже в області тривають ремонти доріг.

Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
14 Грудня 08:44,   1259
Відбувся аукціон на право оренди земельної ділянки комунвласності Білоцерківської сільської ради площею 12,2 га під висадження саду, який провела відповідно до усіх процесуальних н ...
13 Грудня 09:35,   955
З підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, кожен з нас почав та шукати шляхи зменшення споживання енергоносіїв, замислюватись як утеплити дім чи поставити енергоефективне ...
08 Грудня 14:21,   793
Підтриманий парламентом документ передбачає, що ставки акцизного податку на тютюнові вироби будуть зростати до 2025 р.
08 Грудня 12:30,   6070
Цей унікальний аппарат дає змогу, використовуючи сучасну методику, діагностувати та виправляти в організмі будь-яку патологію судин.
07 Грудня 11:36,   655
Дорожники Кременчука проводять ремонт дорожнього покриття на проїздах цвинтарю.
05 Грудня 10:36,   647
За дорученням міського голови Віталія Малецького, наразі комунальні служби Кременчука приведені в готовність, щоб оперативно приступити до ліквідації наслідків погіршення погодних  ...
04 Грудня 16:33,   643
У Києві відбулась заключна оглядова зустріч стосовно підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейського Союзу та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. ...
04 Грудня 14:54,   658
Набір учасників проекту, котрий націлений покращити можливості самозайнятості переселенців, за фінансової підтримки Уряду Німеччини розпочала Міжнародна організація з міграції (МОМ ...
28 Листопада 15:43,   797
Сьогодні у Кременчуці в палаці культури імені І.Ф. Котлова за участі голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, першого заступника голови Полтавської ОДА  ...
28 Листопада 12:30,   805
Завдання відпрацювати з підприємцями, які зазвичай торгують новорічними ялинками у Кременчуці, питання оформлення необхідних дозвільних документів, поставив перед начальником управ ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок