30 Травня,
23:01

Полтавщина: ремонти доріг розпочнуть у квітні

28 Березня 2017 12:04   550
У Полтаській ОДА протягом тижня відбувалися наради з районами області. Мета їх - накреслити плани робіт стосовно будівництва, реконструкції, ремонту й утримання шляхів загального користування, доріг й вулиць комунвласності населених пунктів на нинішній рік.

У нарадах брали участь: перший заступник керівника ОДА Андрій Пісоцький, керівник Управління інфраструктури та туризму ОДА Олександр Колесников, голови райдержадміністрацій та райрад, ОТГ, сільські голови, депутати облради. До обговорення долучились експерти зі Служби автодоріг у Полтавській області – Володимир Трояновськкий та Анатолій Мягкохліб.

Починаючи з 15 березня, кожного дня керівництво області систематично проводило зустрічі з представниками кожного з районів, розглядаючи кожен об’єкт та визначаючи завдання першочергової площини. Вже на початок квітня заплановано в усіх районах розпочати ремонти шляхів.

"Найчастіше проблеми стану доріг – це відсутність капітальних й поточних ремонтів десятками попередніх років, – зауважує А. Пісоцький. – Негативний відбиток накладає і транспортування надважких вантажів "весняними" дорогами".

У кожному районі є ряд об’єктів, котрі вимагають невідкладного ремонту. Разом з тим, учасники нарад зосереджували увагу на стані дорожнього покриття мостів та зношеності самих конструкцій, укріпленні спусків тощо. Також, висловлювались думки щодо необхідності "відходити" поступово від ремонтів ямкових, прагнучи виконувати поточні (заміна основи), а, по можливості, й капремонти.

За інформацією заступника керівника Служби автодоріг А. Мягкохліба: "Через недофінансування протягом тривало чого часу, у дорожньому господарстві практично не залишилося кваліфікованих дорожників. "Укртрансбуд", "Південьзахідшляхбуд", "КШБУ-27" відчутно зменшили обсяги діяльності, деякі організації припинили фактично діяльність. Таким чином втрачено кваліфікацію: одна справа прокладати в селах дороги, інша – на міжнародну автотрасу вийти".

Керівництво області, враховуючи, що найчастіше руйнацію доріг спричиняє перевантаження транспорту, наполягає на долученні до співфінансування ремонту шляхів тих підприємств, чиї ваговики найбільше псують покриття місцевих дороріг. Також йдеться про готовність до співфінансування місцевої влади.

А. Пісоцький зауважує що слід узгоджувати попередньо роботи на всіх об’єктах з депутатами облради, обраними громадами: "Адже вони найчастіше спілкуються з громадами і знають всі проблемні питання. На моє переконання, на відновлення шляхів нинішнього року області потрібно використати не менше ста млн. грн.".

Представники районів наполягають на необхідності заборони перевантаження вантажівок. Потрібно віднайти механізми, що дадуть змогу контролювати вантажі на виїзді з підприємств. Інакше, на думку спеціалістів, випадків громадського самосуду та блокування доріг не уникнути. Громада дуже агресивно налаштована, коли бачать перегружену фура, що псує автодорогу, зроблену за її кошти.

Питання перевантаження автомашин, в першу чергу, залежить й від тарифів. Оскільки в Полтавській області перевезення тонни вантажу коштує 1,80 грн., а в інших областях – 3,20 грн., то місцевим перевізникам, щоб заробити ті самі кошти, доводиться перевозити удвічі більші вантажі. Отож потрібно разом віднаходити важелі для врегулювання тарифів на перевезення.

Окрема тема – розміщення інфовказівників, особливо, що стосуються культурних й історичних пам’яток. Зокрема, як наголошувалось, слід приділити увагу туристичним вказівникам у Решетилівці, Березовій Рудці (Пирятинський р-н) й Комендантівки (Кобеляцький р-н).

Керівництвом області, за підсумками проведених нарад, було відзначено Шишацький район, котрий запланував задіяти бюджети – обласний, райрад, ОТГ, місцевих с/г підприємств (Воскобійники, Астарта), компанії ДТЕК й депутатські кошти. У районі насамперед відремонтують маршрути автобусів до лікарень та шкіл. Цей район визнали найкращим прикладом і співпраці, і співфінансування щодо відновлення шляхового сполучення.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
14 Грудня 08:44,   1262
Відбувся аукціон на право оренди земельної ділянки комунвласності Білоцерківської сільської ради площею 12,2 га під висадження саду, який провела відповідно до усіх процесуальних н ...
13 Грудня 09:35,   957
З підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, кожен з нас почав та шукати шляхи зменшення споживання енергоносіїв, замислюватись як утеплити дім чи поставити енергоефективне ...
08 Грудня 14:21,   794
Підтриманий парламентом документ передбачає, що ставки акцизного податку на тютюнові вироби будуть зростати до 2025 р.
08 Грудня 12:30,   6071
Цей унікальний аппарат дає змогу, використовуючи сучасну методику, діагностувати та виправляти в організмі будь-яку патологію судин.
07 Грудня 11:36,   656
Дорожники Кременчука проводять ремонт дорожнього покриття на проїздах цвинтарю.
05 Грудня 10:36,   651
За дорученням міського голови Віталія Малецького, наразі комунальні служби Кременчука приведені в готовність, щоб оперативно приступити до ліквідації наслідків погіршення погодних  ...
04 Грудня 16:33,   647
У Києві відбулась заключна оглядова зустріч стосовно підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейського Союзу та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. ...
04 Грудня 14:54,   660
Набір учасників проекту, котрий націлений покращити можливості самозайнятості переселенців, за фінансової підтримки Уряду Німеччини розпочала Міжнародна організація з міграції (МОМ ...
28 Листопада 15:43,   798
Сьогодні у Кременчуці в палаці культури імені І.Ф. Котлова за участі голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, першого заступника голови Полтавської ОДА  ...
28 Листопада 12:30,   806
Завдання відпрацювати з підприємцями, які зазвичай торгують новорічними ялинками у Кременчуці, питання оформлення необхідних дозвільних документів, поставив перед начальником управ ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок