08 Травня,
17:34

Через півроку гадячани, як і всі полтавці, змушені будуть сортувати сміття

06 Вересня 2017 09:18   772
Про це нині багато говориться, та й у районі вже чимало зроблено на шляху до нововведень. Зокрема, у місті та в сільській місцевості встановлені баки для роздільного збирання відходів. Таку ж систему нині впроваджують у школах.

Насправді, сортування непотребу – це питання свідомості. Адже, ми роками скидали все в одну ємкість, навіть не задумуючись про те, чи варто так робити. Бо так було зручно. Бо так було звично. І погодьтеся, змінювати звичку, викарбувану роками, не так легко. Але, як-то кажуть, прийшов час змін.
Розділяти сміття доведеться на такі категорії – скло, папір, пластик і метал. Для кожного виду встановлять окремі контейнери. До речі, ємкості для збирання пет-пляшки вже кілька років користуються популярністю в місті.

Сортуючи сміття, можна заробляти. Виявляється, що розподіл відходів може приносити не лише користь екології, а ще й дохід. Так, у Гадячі з’явилися пункти приймання не лише макулатури, а й пластику, скла та металу. Молодий підприємець Антон Шульга першим у районі організував пункт прийому та переробки сміття.

"Наша фірма приймає папір різного виду – книги, картонні ящики, газети тощо. Окрім паперових стаканчиків, серветок, туалетного паперу, та тетра-паки – паперові упаковки з молока чи соку… У категорії "пластик" приймаються пет-пляшки, а також вся тара з-під різноманітної "хімії". Скло – будь-яке, окрім віконного. Метал – також майже весь. Це і баночки з-під напоїв, і консервні банки",– розповідає хлопець.

Ціни на приймання відходів такі:
Папір – 2 грн.60 коп. / кг
Скло – 0,35 коп. / кг
Пластик – 3 грн. 50 коп. /кг
"ж/б" банка - 12 грн. / кг.

Хтось скаже – "це смішні гроші" або "багато не заробиш". Але, погодьтеся, у вас є вибір – чи викинути сміття просто в бак чи здати, бодай за копійки!
За словами Антона Шульги, з 1-го вересня фірма займатиметься ще й прийомом поліетиленових пакетів. Але, поки що – безкоштовно. Можливо, встановимо ціну 50 коп. за кг.

"У Києві такі відходи приймають по 1 гривні", - говорить Антон.

До речі, керівництво новоствореного комунального підприємства КП "Сервіс" уклало договір із підприємцем стосовно приймання сировини. Відтак, і збут сміття на місці, і водночас – підтримка молодому підприємцю-початківцю.
Гадяцька райдержадміністрація
Рекомендуем почитать
14 Грудня 08:44,   1254
Відбувся аукціон на право оренди земельної ділянки комунвласності Білоцерківської сільської ради площею 12,2 га під висадження саду, який провела відповідно до усіх процесуальних н ...
13 Грудня 09:35,   952
З підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, кожен з нас почав та шукати шляхи зменшення споживання енергоносіїв, замислюватись як утеплити дім чи поставити енергоефективне ...
08 Грудня 14:21,   789
Підтриманий парламентом документ передбачає, що ставки акцизного податку на тютюнові вироби будуть зростати до 2025 р.
08 Грудня 12:30,   6066
Цей унікальний аппарат дає змогу, використовуючи сучасну методику, діагностувати та виправляти в організмі будь-яку патологію судин.
07 Грудня 11:36,   651
Дорожники Кременчука проводять ремонт дорожнього покриття на проїздах цвинтарю.
05 Грудня 10:36,   644
За дорученням міського голови Віталія Малецького, наразі комунальні служби Кременчука приведені в готовність, щоб оперативно приступити до ліквідації наслідків погіршення погодних  ...
04 Грудня 16:33,   640
У Києві відбулась заключна оглядова зустріч стосовно підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейського Союзу та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. ...
04 Грудня 14:54,   655
Набір учасників проекту, котрий націлений покращити можливості самозайнятості переселенців, за фінансової підтримки Уряду Німеччини розпочала Міжнародна організація з міграції (МОМ ...
28 Листопада 15:43,   793
Сьогодні у Кременчуці в палаці культури імені І.Ф. Котлова за участі голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, першого заступника голови Полтавської ОДА  ...
28 Листопада 12:30,   802
Завдання відпрацювати з підприємцями, які зазвичай торгують новорічними ялинками у Кременчуці, питання оформлення необхідних дозвільних документів, поставив перед начальником управ ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок