29 Березня,
06:59

Прихована небезпека на тілі людини - мобільні телефони - викликають хвороби

21 Березня 2011 08:43   548
Про це говорять по всьому світу, проте реальних доказів, щоб офіційно визнати синдром мобільної чутливості, поки що недостатньо. Думку полтавських спеціалістів дізнавалася Олена Ляшенко.

Перше, на що вплинули мобільні, – людська психіка. Нині без нього важко не тільки бізнесменам – перші місця у рейтингу найважливіших речей відводять телефону чи не усі перехожі.

Бліци

- Основне

- Напевне, друге, часто користуюся, адже без телефона зараз ніяк

- Третє. Жінка, діти, потім - телефон

- Жахливе місце - засіб зв'язку, без якого зараз жити, на жаль, не можна

Телефоманія – такий діагноз сучасному народу дали фахівці. Фірми-виробники техніки добре постаралися, нашпигували мобільники функціями і телефон став не тільки засобом зв'язку. Та і оператори не сплять: заклики типу «говори більше» – на кожному кроці. Тим часом про хвороби від мобільника говорять хоча і не вголос – бо мало доказів, зате часто. Побічні дії на нервову систему фіксують медики.

Андрій Дзюба, терапевт 5 МКЛ: "Виникають спочатку і малопомітні, потім серйозні пошкодження, що реалізуються у зниженні пам'яті, уваги, порушеннях сну, також епізодичні головні болі".

Вагітним та дітям до 8 років електромагнітне опромінення від телефону приносить найбільше шкоди. Щоб небезпеку трохи зменшити, радять менше говорити у закритому приміщенні, якщо на вулицю вийти не можна – краще біля відчиненого вікна чи дверей.

Андрій Дзюба, терапевт 5 МКЛ: "Інший момент - тривалість розмови не повинна бути довшою за 3 хвилини, перерва між 2 розмовами рекомендується не менше 15 хвилин".

Ті, хто любить довго говорити, ризикують захворіти на рак – середнього вуха чи головного мозку. Страждають органи, біля яких телефон найчастіше знаходиться.

Хоча доказів про шкідливий вплив мобільного недостатньо, медики радять із вогнем не гратися, і, щоб чого не сталося, не носити його на собі. Краще, скажімо, у сумці - так безпечніше.

Олена Ляшенко, Студія В«МістоВ»
Рекомендуем почитать
11 Грудня 14:15,   1167
У Полтаві за минулий тиждень (за інформацією управління охорони здоров'я міськвиконкому) народилося 73 немовлят: 44 – немовляти чоловічої статі та 29 маленьких полтавок. ...
06 Грудня 09:38,   779
У Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА обговорили результати навчальної поїздки спеціалістів області до медзакладів Великобританії.
28 Листопада 13:12,   798
Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти з квітня 2017 року. За цей час міські жителі отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронх ...
27 Листопада 15:00,   672
У Полтаві за минулий тиждень (за інформацією управління охорони здоров'я міськвиконкому) народилося 82 немовлят: 43 – немовлят чоловічої статі та 39 маленьких полтавок. ...
24 Листопада 10:31,   1076
За інформацією завідувача Кременчуцьким міськрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень Василя Товстого, у минулому епідсезоні 2016 – 2017 років серед населен ...
22 Листопада 09:28,   657
Пацієнти Новомартиновицької амбулаторії відтепер зможуть отримувати медпослуги значно оперативніше, адже амбулаторія ЗПСМ в Нових Мартиновичах отримала нового автомобіля Fiat  ...
21 Листопада 12:20,   628
Гадяцький райцентр соціальних служб організовує відпочинок з оздоровчими послугами для демобілізованих військовослужбовців АТО та членів їх сімей.
20 Листопада 15:00,   673
У Полтаві за минулий тиждень (за інформацією управління охорони здоров'я міськвиконкому) народилось 90 немовляти: 46 – немовлят чоловічої статі та 44 маленькі полтавки. ...
16 Листопада 09:29,   696
В даний час ВІЛ/СНІД – найважливіша медико-соціальна проблема, тому що число хворих і інфікованих продовжує неухильно зростати в усьому світі, охоплюючи людей, які  ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок