29 Березня,
13:32

Звернення начальника УМВС Полтавської області щодо ситуації із незаконними валютними операціями

01 Жовтня 2014 15:49   559
Щоб не бути ошуканими та не сприяти незаконному збагаченню осіб, які спекулюють на валютному ринку, рекомендуємо не піддаватися паніці та не ставати на протиправний шлях. Адже останнім часом спостерігається активізація незаконних операцій з іноземною валютою. Це пов’язано із подорожчанням долара на валютному ринку України. Мешканці та гості обласного центру, бажаючи швидко придбати долари, не рідко звертаються за послугами до так званих «міняйл». Цим громадяни свідомо чи несвідомо скоюють правопорушення, яке підпадає під дію статті 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил про валютні операції».

Міліція Полтавщини попереджає, що «незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засоби платежу або як застави - тягнуть за собою попередження або накладання штрафу від 30-ти до 44-х неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 748 гривень) з конфіскацією валютних цінностей».

Варто зазначити, що законодавець не робить розмежувань між обома сторонами валютообмінного процесу. Крім того, траплялися випадки, коли бажаючим зекономити підсовують фальшиві купюри, а пред'явити претензії ні до кого, бо сам потерпілий в цій ситуації є правопорушником. Тому міліція Полтавщини звертається до громадян із застереженням не порушувати чинного законодавства, здійснювати валютні операції лише в офіційних банківських установах, а в разі, якщо ви стали суб’єктом злочинних посягань, негайно телефонувати в міліцію за номером 102. Пам’ятайте, що ваша обізнаність – запорука збереження коштів! Також просимо усіх мешканців Полтавщини повідомляти міліцію про нелегальні пункти обміну валют, незаконну діяльність фізичних осіб по обміну валют на ринках, поблизу супермаркетів, в підземних переходах, на вокзалах та інших місцях. Будемо щиро вдячні за співпрацю!

З повагою,

начальник УМВС

України в Полтавській області

Іван Корсун

УМВС України у Полтавській області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   687
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок