28 Березня,
16:42

Обласна влада готова залучити прокуратуру для вирішення питання Макухівського звалища

05 Серпня 2015 15:58   551
Гаяти час і спостерігати, як Макухівське звалище перетворюється на екологічну катастрофу, більше не можна. Про це під час наради заявив перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

— Те, що проблема у Макухівці вже давно набрала серйозного масштабу, не є секретом. Нині головне — врешті перейти від розмов до конкретних дій, — зазначив Андрій Пісоцький.

Загалом, звалище у Макухівці існує близько 60 років. Місцеві жителі забили на сполох ще на початку 90-х років минулого століття. Уже тоді ситуація була критичною. Утім, сміття з усієї Полтави сюди везуть і нині. Ділянка, яку займає звалище, розрослась до площі у 17 га, і тепер до найближчої хати в селі — менше 300 м. За словами місцевих, звалище — масштабний розсадник інфекції. І жити тут просто небезпечно.

— Пити воду неможливо, бо сміттєзвалище знаходиться в басейні річки Коломак, йде забруднення поверхневих ґрунтових вод, а дороги через габаритні сміттєвози давно розбиті, — скаржаться жителі Макухівки.

За словами ж директора департаменту ЖКГ Полтавської ОДА Олександра Тонкова, аби вирішити проблему залучили експертну групу німецького товариства GIZ «Реформа управління на сході України». Вони мають досвід роботи з цього напряму в країнах Західної Європи. Нині розробили пропозиції: полігон, який діє, привести до відповідності стандартам, поряд з теперішнім полігоном створити новий майданчик, паралельно зробити сміттєсортувальну станцію. Третій варіант — повне закриття полігону та будівництво на новій ділянці нового сміттєзвалища.

До речі, збудувати у Макухівці сучасний сміттєпереробний завод планували ще 2009 року. Тоді міський голова Андрій Матковський активно проводив переговори із австрійцями, аби ті допомогли вирішити проблему звалища. Втім, у 2010-ому відбулися чергові місцеві вибори, і вже теперішня полтавська міська влада перекреслила багаторічні напрацювання у вирішенні цієї проблеми: просто не реагуючи на неї.

От і на нараду до першого заступника голови ОДА від міськвиконкому ніхто не прийшов.

Андрій Пісоцький наголосив: якщо міська влада на чолі з Олександром Мамаєм і далі бойкотуватиме проблему — звертатиметься до правоохоронних органів.

— Без участі міста це питання не вирішити. Наступного тижня з головою ОДА Валерієм Головком проведемо виїзне засідання у Макухівці. Якщо ж Полтавська міська рада й на цей раз не відреагує, стосовно їхньої бездіяльності звернемося до прокуратури, — наголосив Андрій Пісоцький.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок