18 Травня,
07:55

Полтавський обласний центр зайнятості реалізує навчальну програму ООН для переселенців

02 Вересня 2015 14:23   1183
Протягом серпня-вересня 2015 року в Полтавській області реалізується навчальна програма «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей».

Захід організовано Програмою розвитку ООН спільно з Полтавським обласним центром зайнятості в межах проектів «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», що фінансуються Урядом Японії.

У цілому в рамках навчальної програми планується проведення 2 тренінгів:
  • місто Кременчук - 31серпня - 4 вересня 2015 року;
  • місто Полтава - 07 вересня - 11 вересня 2015 року.
Станом на 2 вересня 2015 року до навчання у місті Кременчук приступило 25 осіб.

Навчальна програма ПРООН «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей» реалізується в рамках проектів Програми Розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» та фінансується Урядом Японії. Партнер - Державна служба зайнятості України.

Програма висвітлює особливості ведення підприємницької діяльності та розвитку власного бізнесу, допомагає отримати практичний досвід в створенні бізнес-ідеї та написанні бізнес-плану. Участь у навчанні підвищить рівень впевненості учасників у власних силах та допоможе розвинути їхнє підприємницьке мислення.

Основною метою Програми є підвищення рівня практичної освіти в сфері підприємництва серед внутрішньо перемішених осіб та жителів Донецької та Луганської областей.

Які переваги дає Програма?
  • Кожен учасник дізнається, як відкрити власну справу та її розвинути.
  • Учасники зможуть підібрати вдалу ідею для підприємництва.
  • Професійні тренери навчать як підготувати бізнес-план для участі в конкурсі Програми малих грантів для підприємців ПРООН (переможці отримають кошти на започаткування, відновлення чи розширення бізнесу на безповоротній основі).
  • Навчальний курс допоможе розібратись в юридичних питаннях та підібрати оптимальну систему оподаткування.
  • Набуті нові знання та відпрацьовані на тренінгу навики допоможуть досягти фінансового успіху.
Протягом 5-денного тренінгу учасники матимуть змогу прослухати лекції по бізнес-плануванню, особливостям ведення підприємницької діяльності та розвитку власної справи.

У межах практичної частини тренінгу кожен учасник під керівництвом кваліфікованого тренера зможе розробити свій власний бізнес-проект. Важливо звернути увагу, що участь у програмі є безкоштовною.

Навчальна програма реалізується у партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Державною службою зайнятості України та місцевими органами влади. Полтавський обласний центр зайнятості в рамках реалізації вищезазначеної програми надає інформаційну та технічну підтримку для реалізації тренінгів у регіоні.

Експерти Проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні» переконані, що участь внутрішньо переміщених осіб у тренінгу буде мотивувати їх розпочати або ж відновити підприємницьку діяльність.

Очікувані результати:
  • Підвищити рівень стійкості ВПО до складних життєвих ситуацій та покращити їхню здатність до адаптації в новому середовищі.
  • Активізувати внутрішню мотивацію до самозайнятості та підприємництва.
  • Розвинути лідерські якості учасників, які необхідні підприємцю для започаткування власної справи, бізнес-мислення та знання про фінанси.
  • Навчити слухачів як на практиці створювати бізнес-ідеї, описувати та оцінювати їхню ефективність.
  • Розвинути практичні навички у сфері маркетингу та продажів.
  • Надати практичні поради з юридичних питань ведення підприємницької діяльності та допомогти обрати оптимальну систему оподаткування.
  • Навчити слухачів ефективно підбирати персонал, його мотивувати та розвивати.
  • Надати учасникам інформацію про можливості ПРООН щодо підтримки ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей.
Полтавський обласний центр зайнятості
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1682
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   1009
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   843
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   909
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   697
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   687
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   767
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   680
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   829
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок