28 Березня,
11:49

Бюджетна комісія міської ради підтримала переселення дитячої художньої школи

12 Вересня 2015 14:34   850
Більшість членів комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів і цін Полтавської міської ради проголосувала за зміну юридичної адреси Полтавської дитячої художньої школи - повідомляє лідер ГО "Наша Полтава" Тарас Токар.

Школу, яка вже понад 50 років знаходиться у центрі Полтави, хочуть перемістити до мікрорайону «Алмазний». За таке рішення проголосувало п’ять присутніх депутатів. Проти виявилося тільки двоє. Двоє членів комісії не були присутніми на засіданні.

Але лідер громадської організації «Наша Полтава» Тарас Токар не втрачає надії, а, навпаки, додає собі і полтавцям оптимізму. Тарас Токар переконаний, що історичну будівлю, в якій зараз знаходиться дитяча художня школа, хотіли звільнити швидкими темпами. Для чого чи для кого – відповіді на це запитання так і не вдалося отримати ні лідеру громадської організації «Наша Полтава», ні жодному депутату Полтавської міської ради, які були присутніми на засіданні комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін, яке відбулося у п’ятницю, 11 вересня 2015 року в приміщенні Полтавської міської ради.

Питання дитячої художньої школи розглядалося найдовше серед усіх інших питань порядку денного. Понад 40 хвилин депутати міської ради Олександр Шамота, Олександр Козуб та голова громадської організації «Наша Полтава» Тарас Токар задавали запитання доповідачам. Але жодної, практично, відповіді не отримали.

Ситуацію, яка склалася з дитячою художньою школою прокоментував лідер ГО «Наша Полтава» відразу після закінчення депутатської комісії:

– У мене склалося враження що будівлю в якій зараз перебуває дитяча художня школа і яка, до речі, має статус пам’ятки архітектури, хотіли продати швидкими темпами, виселивши звідти школу. Ситуація з дитячою школою дуже нагадує мені сумну історію із будівлею Кадетського корпусу. Коли свого часу приміщення звільнили. Потім кудись загадкового зник статус пам’ятки архітектури. Продали. І тепер вже багато років Полтаву «прикрашає» та величезна напівзруйнована споруда.

За словами Тараса Токаря, доповідачі робили наголос на тому, що школа має застарілі котли і з початком опалювального сезону у всіх приміщеннях школи буде холодно. Також доповідачами було сказано, що на початку цього року приміщення школи почали ремонтувати, але ремонт не був закінченим до кінця. На запитання депутатів Олександра Шамоти та Олександра Козуба, чому при проведенні ремонтних робіт не було замінено котлів – чіткої відповіді не було дано.

Як сказав один із доповідачів, з 2000 року існує законодавча заборона на розміщення опалювальних котлів у підвалах приміщень навчальних закладів. Голову громадської організації «Наша Полтава» Тараса Токаря здивувало і обурило те, чому тоді міська влада Полтави 15 років порушувала таку заборону, а тут, раптом, наприкінці, каденції нинішньої міської ради влада хоче прийняти рішення про виселення художньої школи, нібито, через те, що котли є застарілими і знаходяться у підвальних приміщеннях школи.

Депутат міської ради Олександр Козуб вважає, що проблема з котлами є надуманою. Замінити їх на нові немає жодних проблем. При цьому встановити їх не в підвальних приміщеннях, а в окрему модульну котельну. За словами депутата, для цього не потрібно ніяких додаткових дозволів і великих коштів.

Тарас Токар вважає, що міська влада вже зрозуміла, що після такого великого розголосу, який відбувся навколо дитячої художньої школи їй не вдасться тишком-нишком виселити школу з будівлі, в якій вона перебуває понад 50 років.

Лідер ГО «Наша Полтава» має намір виступити перед депутатами Полтавської міської ради на сесії, яка відбудеться 15 вересня, з пропозицією залишити дитячу художню школу у нинішній будівлі. А в запропонованій владою будівлі мікрорайону «Алмазний» відкрити філію цієї школи. За інформацією Т.Токаря, бажаючих навчатися у цій школі вже зараз більше, ніж достатньо. Школа має 215 учнів. Розширивши площі школи, кількість учнів суттєво збільшиться. Адже, за даними ГО «Наша Полтава», вже у цьому році був конкурс 4 чоловіки на одне місце.

Щодо опалення приміщення, в якій школа перебуває зараз, лідер громадської організації «Наша Полтава» Тарас Токар публічно звертається до міського голови Полтави Олександра Мамая прислухатися до пропозиції депутата міської ради Олександра Козуба і негайно встановити модульну котельну у дворі школи, тим самим вирішивши проблему, яка роками не вирішувалася нинішньою міською владою, і не зірвати навчального процесу у школі з настанням холодів.
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   757
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок