28 Березня,
10:43

Перше пленарне засідання третьої сесії нової облради: вручення орденів та медалей, зміни до бюджету і регламенту

29 Січня 2016 21:07   621
 29 січня відбулося перше пленарне засідання третьої сесії обласної ради сьомого скликання. Вів засідання голова обласної ради Олександр Біленький. Про це повідомляє прес-служба установи.

У роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Головко, заступники голови обласної державної адміністрації, міські голови міст обласного значення, голови районних рад, міські голови міст районного значення, селищні голови районних центрів, голови райдержадміністрацій, керівники Департаментів, управлінь, відділів облдержадміністрації, керівники обласних організацій, установ, підприємств, які мають відношення до питань, що розглядаються на сесії, представники громадськості, журналісти.

На початку засідання депутати та запрошені вшанували хвилиною мовчання пам’ять голови обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Івана Лантуха та Героїв Крут.

За традицією, голова обласної ради Олександр Біленький та голова облдержадміністрації Валерій Головко вручили нагороди. Орден «За заслуги» ІІ ступеня було вручено Гадяцькому міському голові Володимиру Нестеренку, орден Княгині Ольги ІІІ ступеня - Семенівському селищному голові Людмилі Милашевич. Медаллю «За працю і звитягу» відзначена трудова діяльність начальника Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області Людмили Гречаник та налагоджувальника верстатів та маніпуляторів з програмним керуванням публічного акціонерного товариства «Полтавський автоагрегатний завод» Івана Іщенка. Були вручені Почесні відзнаки: заслуженого працівника освіти України – доценту кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Надії Кочерзі; заслуженого енергетика України - заступнику директора – головному інженеру Кременчуцької ТЕЦ публічного акціонерного товариства «Полтаваобленерго» Олегу Вертепному; заслуженого працівника промисловості України - директору Полтавського виробничого підприємства «Універсал» Українського товариства глухих Борису Акініну; заслуженого художника України - художнику-монументалісту, члену Національної спілки художників України Миколі Анісімову; заслуженого працівника освіти України - директору Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіславу Комісару. Почесною грамотою Кабінету Міністрів України був нагороджений трудовий колектив приватного підприємства «Агроекологія» Шишацького району (директор Гліб Лук’яненко). Листи-подяки Міністерства соціальної політики України були вручені групі волонтерів: архієпископу Полтавському і Кременчуцькому УПЦ Київського Патріархату Федору, Ніні Коваленко, Дмитру Лаптєву, Лідії Сафроновій, Олександру Чепурі. Волонтери: Іван Данилевський, Леонід Мошенець, Валерій Тітенко були нагороджені Почесною відзнакою обласної ради «За вірність народу України» ІІ ступеня; волонтери: Анатолій Банний, Віра Маслак – Почесною грамотою обласної ради.

Владика Федір вручив Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого УПЦ Київського Патріархату голові громадської ради при облдержадміністрації Володимиру Голубу, медалі «За жертовність та любов до України» - заступнику голови обласної ради, учаснику бойових дій у зоні АТО Анатолію Ханку, волонтерам: Івану Данилевському та Вірі Маслак.

Депутати сформували порядок денний сесії, включивши до нього 19 додаткових питань, та прийняли регламент роботи сесії.

Питання про директора Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського було знято депутатами з розгляду на сесії, зважаючи на необхідність проведення конкурсу на заміщення цієї посади.

Депутати затвердили внесення змін до показників обласного бюджету на 2015 рік, внесення змін та доповнень - до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки, прийняли Комплексну програму комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2018 рік, обласну Програму розвитку туризму і курортів на 2016–2020 роки, регіональну Програму заходів з організації рятування людей на водних обєктах Полтавської області на 2016 – 2020 роки.

Обласна рада підтримала проект рішення «Про обласний бюджет на 2016 рік», яким обласний бюджет на нинішній рік було приведено у відповідність до Закону України від 25 грудня 2015 року № 928 VІІІ «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

Потому депутати розглянули презентацію результатів дослідження перспектив та стратегії розвитку ПОКП «Аеропорт-Полтава» та взяли інформацію до відома.

Після тривалого обговорення питання про Регламент Полтавської обласної ради сьомого скликання (відповідний проект рішення було взято за основу на другій сесії обласної ради та доопрацьовано), депутати ухвалили рішення про необхідність продовжити роботу з його удосконалення.

Наразі було розглянуто та підтримано низку ініційованих депутатами та депутатськими фракціями проектів звернень обласної ради до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Міністра освіти і науки України, Генерального прокурора України, директора Національного антикорупційного бюро України, голови Державної фіскальної служби України, тимчасово виконуючого обов’язки голови Державної служби геології та надр України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної Академії аграрних наук України, народних депутатів України від Полтавщини.

Проект звернення депутатів Полтавської обласної ради до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., Генерального прокурора України Шокіна В.М., заступника Генерального прокурора України Д.Сакварелідзе, Голови Центральної виборчої комісії Охендовського М.В. щодо відповідальності народного депутата України Костянтина Жеваго перед вкладниками банку «Фінанси та кредит» обласна рада не підтримала.

З врахуванням зауважень і доповнень депутатів прийнято рішення по 25 питаннях порядку денного сесії.

За рішенням обласної ради, третя сесія продовжить роботу після доопрацювання Регламенту Полтавської обласної ради сьомого скликання.
Полтавська обласна рада
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   757
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок