29 Березня,
07:53

Чиновники департаменту охорони здоров’я ОДА звітують про революційні досягнення у програмі "Репродуктивне здоров’я"

03 Березня 2016 13:55   840
Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, під час публічних громадських обговорень діяльності медичної галузі Полтавщини повідомив, що протягом минулого року в галузі охорони здоров’я реалізовувалось 8 обласних галузевих програм, чотири з яких продовжуватимуться і в 2016 році. Їх виконання здійснюється за рахунок кошторисних призначень профільних закладів охорони здоров’я.

Зокрема, розглянуто виконання обласної програми «Репродуктивне здоров’я» за 2015 рік. Відповідно до неї акушерські стаціонари області забезпечено необхідними препаратами для надання невідкладної медичної допомоги у разі кровотечі та обладнанням (кардіомоніторами, апаратами ультразвукової діагностики, апаратами штучної вентиляції, пульсоксиметрами). А всі родопомічні заклади міст та районів області – компонентами крові та кровозамінниками для надання необхідної медичної допомоги. З обласного бюджету на закупівлю препаратів було виділено 79,3 тис. грн. Закінчено реорганізацію акушерських стаціонарів районів області та їх дооснащення. З метою впровадження ефективних перинатальних технологій обладнано індивідуальні пологові зали, палати спільного перебування матері та дитини, забезпечено тепловий ланцюг. На виконання цих заходів у 2015 році з обласного бюджету виділено 544,8 тис.грн. Усі новонароджені з малою вагою тіла, які потребують лікування дихальних розладів, забезпечуються сурфактантами, на що з обласного бюджету виділено 540,8 тис. грн.

У всіх кабінетах планування сім’ї жіночих консультацій міст та районів області сформовано цільові групи з числа жінок груп ризику материнської та малюкової смертності, які забезпечувалися безкоштовними контрацептивами за рахунок позабюджетних коштів – 39,413 тис. грн. Проводиться обстеження груп ризику населення на ТОRСН-інфекції та інші інфекції, що передаються статевим шляхом. Протягом зазначеного періоду з обласного бюджету виділено 192,8 тис. грн.

Віктор Лисак акцентував увагу присутніх на тому, що у виконанні даної програми досягнуто революційних змін. «Про це свідчить значна зміна у показниках протягом останнього періоду. Показник дитячої смертності є стабільно низьким і становить 5,6 на 1000 народжених живими (очікуваний - не вище 8,0).Значно зменшився показник материнської смертності – 7,4 на 100 тис. новонароджених (очікуваний – не вище 14,1). Менше стали хворіти на захворювання статевих органів - 93,4 на 10 тис. відповідного віку (очікуваний до 122 на 10 тис.)», - зазначив В.Лисак.

Учасники громадського обговорення акцентували увагу на проблемних питаннях та необхідності пошуку ефективних шляхів їх вирішення.

Відбулося спільне обговорення проекту стратегії розвитку галузі охорони здоров’я. Вона включає у себе зміну фінансування, автономізацію закладів охорони здоров’я, забезпечення лікарськими засобами, створення системи громадського здоров’я.

Учасники зібрання дійшли спільної згоди у необхідності більш ефективного використання наявних ресурсів в галузі охорони здоров’я.
Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок