08 Травня,
04:40

Поліція надає поради як вберегтися від квартирних крадіжок

27 Липня 2016 14:49   556
Як повідомили в обласній поліції, нещодавно до Полтавського відділу надійшло повідомлення від 60-річної жінки. Заявниця розповіла, що мешкає у Шевченківському районі Полтави і її близько тижня жінки не було удома, а коли повернулась, то побачила, що її квартиру обікрали. Власниця житла виявили відсутність значної суми грошей удома.

Керівник поліції Полтави Олександр Терела повідомив, що для з’ясування обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять перевірку. Встановлюють обставини події та осіб, які причетні до злочину.

Поліція вкотре звертається з проханням дотримуючись елементарних правил та звичок, щоб убезпечите себе та своє майно. Нагадуємо, що активізація квартирних крадіжок у місті припадає саме на період відпусток.

Покидаючи помешкання, упевніться, що воно надійно захищене. Перебуваючи у від`їзді на декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за вашою оселею і регулярно виймали кореспонденцію з поштової скриньки. Попросіть когось із родичів, під час вашої відсутності, хоча б декілька разів на тиждень, періодично вмикати світло в кімнатах у вечірній час доби. Закривайте вікна, кватирки, балкони, вмикайте радіо. Обов’язково ставте решітки, якщо живете на нижніх поверхах.

Пам’ятайте, якщо ви загубили ключі від дверей, слід негайно змінити замок. Щоб бути спокійними та не турбуватися про можливість проникнення до вашої квартири – зверніться до охоронних структур, з метою встановлення системи сигналізації.

В разі, якщо Ви стали жертвою крадіжки, при виявленні перших ознак злочину (зламаний замок, двері, вікна тощо):
- не заходьте у помешкання;
- терміново викликайте поліцію, телефонуйте «102»;
- зверніться про допомогу до сусідів;
- наглядайте за домівкою до приїзду правоохоронців
- якщо побачите злочинців, запам’ятайте їх прикмети і в що були одягнені, а також в разі наявності в них автомобіля - марку, колір та державний номерний знак.

Пам’ятайте, чим швидше Ви повідомите про скоєння крадіжки, тим більше шансів затримати злодія!
ГУ НП у Полтавській області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1679
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   1005
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   840
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   907
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   694
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   685
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   764
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   678
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   827
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок