30 Травня,
15:23

Полтавщина: в Біликах призупинили роботу ТОВ "Сільські традиції" (відео)

31 Березня 2017 17:05   873
Зініціювана керівником Полтавської ОДА Валерієм Головком нарада, розглянула питання стосовно припинення діяльності свинокомплексу ТОВ "Сільські традиції" в Біликах, яке так і не виконано належних умов щодо продовження діяльності.

На нараді були присутніми: Роман Товстий, перший заступник керівника ОДА, керівники місцевих рад, представники екоструктур та громадськості.

На початку наради В. Головко підкреслив, що діяльність підприємства призупинена, як і було обіцяно. До 1-го квітня з комплексу усе поголів’я свиней – вивезли: "Я неодноразово наголошував – якщо підприємство не усуне екопорушення, то має зупинити виробничу діяльність. Так, на жаль, і сталося".

Р. Товстий зауважив: "Очисні споруди підприємство так і не збудувало, хоч тривалий час обіцяло виконати цю умову. Призупинка діяльності - показовий приклад для підприємств, що не поспішають виконувати еконорми".

Мешканці Біликів, що були присутні на зібранні, подякували керівникам області за тверде рішення - припинити роботу комплексу. На їх переконання, віднині здоров’ю громади селища нічого більше не загрожує. Також вони висловили сподівання, що подібні підприємства, коли недобросовісно господарюють, в області не працюватимуть.

В. Головко наголосив, що хоч ситуацію вдалося виправити цивілізовано, однак цей випадок стане прикрим прикладом неправильної експлуатації підприємства.
Сільгосппідприємство відновити роботу зможе лише за умов усунення порушень, забезпечення повноцінної очистки відходів та діяльності в межах закону.

Вадим Осипенко, керівник Державної екоінспекції області, поінформував, що навіть на момент будівництва та при введенні в експлуатацію на підприємстві мав місце значний перелік порушень еконорм: "На сьогодні маємо судово-претензійну роботу по "Сільських традиціях". Недавно в судовому апеляційному процесі задоволено наш позов до підприємства щодо заподіяних збитків ̶ більше 3,5 млн. грн. Тепер "Сільським традиціям" залишилося утилізувати відходи й навести лад на власній території".

"Якщо "Сільські традиції" вирішать у подальшому відновити діяльність, то має виконати всі еконорми й обговорити це з громадою, забезпечити очистку відходів. Лише за таких умов воно матиме можливість працювати у подальшому", – резюмував В. Головко.

У сільській місцевості підприємства необхідні, адже це – робочі місця й наповнення бюджету. Але їх діяльність ні в якому разі не повинна здійснюватись всупереч законодавству й еконормам.


Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1689
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   1010
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   846
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   912
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   698
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   688
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   768
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   682
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   831
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок