28 Березня,
11:25

Полтавщина: очільник ОДА інспектував ремонтні роботи на шляху М-22 Полтава-Кременчук-Олександрія

03 Травня 2017 17:37   441
Валерій Головко, керівник ОДА, та керівництво Служби автодоріг провели виїзну нараду, під час якої йшлося про хід ремонтних робіт на шляху, що пролягає через Полтаву, Кременчук та Олександрію.

Для ремонтних робіт шляху через систему ProZorro уже проведено усі необхідні тендери та оформлено техдокументацію.

Кошторисна вартість капремонту означеного відрізку шляху загалом майже 1 млрд грн. Наявно - 300 млн. грн.

Як поінформував В. Головко: "Провели нараду з виїздом на місце капремонту на стратегічно важливій трасі. Частина коштів вже надійшла, однак маємо дефіцит – 700 млн. грн. Капремонт фінансуватиметься впродовж року".

Очільник ОДА пропонує зробити деякі зміни до проектної документації. Насамперед, облаштувати "кармани відпочинку" і місця загального користування. Вони створюватимуться та утримуватимуться за кошти місцевих бюджетів. Тут теж розташовуватимуться мобільні або стаціонарні вагові комплекси. "Адже потрібно не лише ремонтувати, але й зберігати шляхи. Потрібен суворий контроль", – наголосив В. Головко.

В основному, руйнують шляхове полотно – аграрні підприємства, нафтовіперевізники та транзитний потік ваговиків. Як минулого року, так і нинішнього аграрії внесли по 2 млн. грн. в бюджет на ремонти доріг.

До кінця нинішнього року буде розроблено карту масштабного ремонту доріг області. Завдяки цій карті, міста, села та райони розумітимуть зони своєї фінансової відповідальності та терміни ремонтних робіт. Концепція робіт буде представлена депутатському комплексу наприкінці року. За словами В.Головка: "На наступний рік потрібно визначитися зі шляхами, балансноутримувачами, що з доріг залишиться в загальнодержавному користуванні, а що – на рівні області чи району. І далі будемо вирішувати, як фінансуватимуться роботи. Це головне питання".

У нинішньому році планується розпочати і ремонт іншої стратегічно важливої ділянки дороги – Р-52, що пролягає через Дніпропетровську і Полтавську області. Відповідний тендер – проведено. Очільник ОДА наголосив, що ремонт шляхів – питання з першочергових.
Прес-служба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   757
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок