19 Березня,
04:54

Про підготовку проектів, які фінансуються за рахунок коштів ДФРР, говорили у Хоролі

26 Липня 2017 15:16   451
Про актуальні питання підготовки проектів, які фінансуються за рахунок коштів ДФРР, зміни у нормативно-правовій базі та вимоги до структури проектів та супровідної документації вели мову на нараді у голови райдержадміністрації, що проходила за участю голови районної ради.

Голова райдержадміністрації Л.М. Звірко, відкриваючи нараду, повідомила, що розпорядженням КМУ від 12.07.2017 року №461-р внесено зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2017 році за рахунок коштів ДФРР. До затвердженого переліку внесено проект реконструкції приміщення пологового відділення Хорольської ЦРЛ з прибудовою окремої вхідної групи по вул.Полонського 11/1, корпус №3. Вартість проекту близько 8,0 млн. грн. Обсяг фінансування з ДФРР має скласти 3,0 млн. грн. Близько 5,0 млн. грн. має надійти на реалізацію проекту з місцевих бюджетів. Це єдиний проект, поданий від Хорольського району, що був схвалений МВК і став переможцем цьогорічного конкурсного відбору.

У 2017 році за рахунок коштів ДФРР в державі буде профінансовано 767 проектів на суму майже 3,4 млрд. грн. Це проекти, які пройшли конкурсний відбір і стали переможцями. У 2016 році від ДФРР громади Полтавської області отримали для свого розвитку 80,8 млн. грн., у поточному році ця сума збільшилася до 93,8 млн. грн.
Водночас голова райдержадміністрації Л.М. Звірко наголосила, що участь у конкурсі проектів, що фінансуються частково з ДФРР, - це реальна можливість залучити значні державні кошти у громади. Характеризуючи ситуацію із реалізацією проектів у районі, вона зауважила, що цьогоріч на противагу минулому року зменшилась кількість проектів, які пройшли затвердження. Для цього були і об’єктивні, і суб’єктивні причини. Оскільки при їх розгляді завжди враховуються чимало факторів, які характеризують фінансовий й соціально-економічний стан громад, значення проекту для громади та кошторису самого проекту. Голова РДА закликала не полишати роботу з просування проектів, які на перший раз не пройшли конкурсний відбір. Обґрунтовуючи їх необхідність, варто подавати їх повторно. Чим дорожчий проект, який розрахований на значну категорію населення, тим більша можливість проходження ним конкурсного відбору. Причому програми і проекти, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків. І, як правило, чим більший відсоток співфінансування з місцевого бюджету, тим більше шансів у проекту отримати перемогу. Тому наші громади мають використати таку можливість отримати на свій розвиток державну підтримку і упустити такий шанс буде великою помилкою, - звертаючись до керівників органів місцевого самоврядування говорили керівники району.

Створення Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) є однією з умов прискорення соціально-економічного розвитку регіонів України,- впевнені голова РДА Л.М. Звірко та голова районної ради В.А. Мартюк.
Хорольська районна державна адміністрація
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1669
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   992
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   829
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   898
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   685
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   675
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   754
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   670
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   818
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок