19 Березня,
04:57

Автомашина для рибінспекторів Полтавщини – і головний "кабінет", і "робоче місце"

17 Листопада 2017 16:45   1122
Управління Держагентства рибного господарства області днями отримало нове авто – Renault Duster. Про необхідність патрулювання водойм на автотранспорті й про обладнання інспекторів розповіла керівник установи Оксана Кулинич.

– Оксано Анатоліївно, рибоохоронні патрулі у межах держпрограми по всій Україні отримують для своєї роботи автомобілі. Днями автомашину передано і нашому обласному управлінню?

– Так, отримали днями нове, вже четверте, авто. Спочатку планувалося, що нашому рибоохоронному патрулю передадуть три автомашини до кінця нинішнього року, а потім ще два – у наступному. Однак, Держрибагентству вдалося знайти ресурси для четвертої, позапланової, автівки.

– Як цей транспорт розподілений між підрозділами Полтавського рибоохоронного патруля?

– Перша машина у патруля № 1, яким керує мій заступник. У його віданні – котроль за ситуацією на Кам’янському (колишнє Дніпродзержинське) водосховищі, у Кременчуці та Горішніх Плавнях.

Другий автомобіль – у розпорядженні патруля № 2. Він контролює Кременчуцьке водосховище, Сулинську затоку й ситуацію у Чорнобаївському, Глобинському і Семенівському районах.

Ще одна автомашина – для оперативної мобільної групи, котра, на відміну від рибпатрулів які мають повноваження здійснювати контроль лише на закріплених дільницях, реагує на правопорушення по всій території, пересуваючись без обмежень. Це робить її спроможною оперативно реагувати на звернення громадян й перевіряти об’єкти.

Ще одне авто використовується для потреб управління, для вирішення адмінпитань.

– Як проходить робочий день інспекторів? Як часто виникає у автотранспорті нагальна потреба?

– Наші патрульні не мають кабінетів і офісів у тому розумінні, як ми звикли це сприймати. В їх обов’язки входить контроль за ситуацією на водоймах, запобігання правопорушенням. Вони постійно – у русі. Лише двічі на місяць бувають в Управлінні зі звітами, здають адмінматеріали, конфісковані сітки й приладдя. Для них автомашини є і "офісом", і "робочим місцем". Інспектори не зможуть фізично без них взяти під контроль всю територію, адже за нами закріплена досить велика площа водойм.

– Попри отриману техніку, все ж на сьогодні не вирішено техоснащення управління повною мірою?

– Нову техніку рибоохорона отримувала у 2010 та 2012 рр. Фінвисновок Держаудитслужби, проведений нещодавно, показав, що техніка зношена на 93,5 відсотки. Фактично, всі автівки й плавзасоби потребують списання. У той же час, зловмисники свій парк авто та човнів оновлюють якщо не щосезону, то щороку. Нам складно за таких умов з ними змагатись.

– Одначе, як бачимо, цю ситуацію щодо забезпечення технікою вдається потроху змінювати…

– Так, сьогодні ситуація змінюється на краще. На невеликі регіони, за планом Держрибагентства, передають по одній машині. Областям, де великі водойми, а це, переважно, Полтавщина й Черкащина, виділять по п'ять автомашин і по вісім моторних човнів. Човни, як планується, передадуть у кінці листопада – на початку грудня.
Полтавський рибоохоронний патруль
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1669
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   992
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   829
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   898
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   685
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   675
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   754
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   671
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   818
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок