29 Березня,
02:42

У прокуратурі обговорили стан дотримання законодавства в органах внутрішніх справ

01 Липня 2011 14:18   289
30 червня 2011 року в  обласній прокуратурі під головуванням прокурора області Андрія Миронова відбулася міжвідомча нарада, на якій обговорювали стан дотримання законодавства про адміністративні правопорушення в органах внутрішніх справ при застосуванні заходів адміністративного впливу.
      
Наголошувалося, що незважаючи на вжиті заходи, на території області  мають місце порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підстав та строків адміністративного затримання громадян, огляду та вилучення речей і документів, законності прийнятих рішень по адміністративних справах.
      
Зокрема, встановлені факти незаконного адміністративного затримання громадян дільничними інспекторами. В деяких райвідділах міліції – випадки адміністративного затримання громадян без складення відповідних протоколів.

Інколи невірно визначаються підстави адміністративного затримання. Порушуються строки адміністративного затримання громадян. Не виконуються вимоги Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) щодо змісту протоколу про адміністративне затримання.
      
Допускаються порушення КУпАП про негайне повідомлення родичів про місце перебування особи, затриманої за вчинення адміністративного правопорушення. Такі факти стосувалися і неповнолітніх. Порушується порядок проведення особистого огляду громадян.
      
Має місце невірна кваліфікація вчинених адміністративних правопорушень. Поширеними є випадки тяганини, невиконання положень ст.257 КУпАП щодо направлення протоколів про адміністративні правопорушення на розгляд  уповноваженого органу. Як наслідок, правопорушники уникають відповідальності, а до бюджету не надходять відповідні суми штрафів.
      
За фактами виявлених кримінально-карних діянь органами прокуратури області порушено 3 кримінальні справи. Окрім цього, начальникам територіальних органів внутрішніх справ внесено 180 документів прокурорського реагування. Усі вони розглянуті і задоволені, незаконні постанови службових осіб органів внутрішніх справ скасовані, поновлено права понад 100 громадян.
Прес-служба прокуратури області

Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок