29 Березня,
08:20

Оцінка роботи мера Полтави за рік, що минув

01 Листопада 2011 08:41   391
Журналісти Студії "Місто" намагалися з'ясувати, що із обіцяного за цей рік виконав Олександр Мамай, а що так і залишилося обіцянкою.

Передвиборчої програми у нині діючого міського голови Олександра Мамая як такої взагалі не було. До уваги усіх полтавців в одній з газет було опубліковано перелік пріоритетів для розвитку Полтави. Більш детально своє бачення розбудови міста Олександр Мамай розкрив на своїй першій прес-конференції. Серед перших змін обіцяв змінити оплату праці високопосадовців.

Олександр Мамай, Полтавський міський голова: "Буде одна гривня у всіх заступників, а всі кошти, які повинні отримувати заступники і міський голова, будуть розподілені між працівниками міськвиконкому пропорційно".

Наскільки відомо, наразі і мер, і його заступники отримують стандартні зарплати для посадовців цього рівня, тож обіцянка із зарплатами так нею і залишилася.

Обіцяв Олександр Мамай і терміново повернути у власність міста дихаючий на ладан Кадетський корпус.

Олександр Мамай, Полтавський міський голова: "Кадетський корпус повинен належати місту, крапка. Але тільки шляхом домовленостей з діючим власником цього Кадетського корпусу".

Рік потому ця споруда і досі належить приватній особі, натомість, конкретних шляхів її повернення на баланс міста і досі немає. Наскільки відомо, суди тривають.

Були серед пріоритетів у роботі мера і автошляхи міста, але вже навесні з ремонтними роботами в цьому напрямку виявилися значні проблеми, пов'язані з тендером, оскільки його не оголосили вчасно. Кошти зависли.

Уривок з фільму: "Вечером деньги - утром стулья, утром стулья - вечером деньги".

На переконання очільника міста, дороги ремонтуватимуть на совість. Як свідчать численні звернення наших глядачів до редакції та власне їхні коментарі, чи-то ремонтникам, чи представникам влади совісті бракує.

Бліци:

- Їх потрібно було ще весною зробити. Воно ж розбиває машину, всі механізми: рульове, шарову, диски. Часто тут ковпаки валяються

- Та жах, в Європі, наприклад, ходова працює довше, аніж сама машина, а у нас за сезон пару раз її робиш. То шарову вирве, то стійки полетять, то ще щось - це ж жах якийсь

- У країні дві біди, причому, одна з них ремонтує іншу

- Полтава, я думаю, вже прирівнялася до тих міст, де немає взагалі доріг: Дніпропетровська, Харкова

- Дороги жахливі, раніше в Полтаву заїжджаєш, все було прекрасно. Зараз заїхав в Полтавську область, траса Київ-Харків, проїжджаєш знак «Полтава» і все – дорога закінчується

- Будівництво доріг - це просто велика прірва, де можна купу грошей вкрасти, зарити туди, як говорять, купити машину, а потім вбити її на тих же дорогах


Обіцяли серед іншого в пріоритетних напрямках і оптимізацію транспортної системи міста.

В результаті зникли виликогабаритні кільцеві – з'явилися додаткові тролейбуси, які пустили цим же маршрутом.

Бліци:

- Не дуже добре, тому що є більш віддалені маршрути: Алмазний, Розсошенці - туди новий не ходить

- Чули скарги, що Левада залишилася без тролейбусів нових


Натомість, саме за каденції Олександра Мамая вартість проїзду у Полтаві в автобусах та маршрутках збільшилася до двох гривень, і тільки під тиском громадських організацій та обласної влади ціна опустилася до гривні 75-ти копійок.

Пріоритетами в розвитку Полтави перед виборами в Олександра Мамая були і будівництво сучасного сміттєпереробного заводу та будівництво молокозаводу. Пройшов рік, а зрушень в цих питаннях і досі не видно. Оцінку роботи влади за рік, що минув, мають і пересічні полтавці.

Бліци

- Це ще мало, півроку потрібно думати, а потім починати робити

- Може й мало

- Я думаю, що для мера міста це достатньо

- По-моєму, достатньо: так не за горами і 4 роки пролетить, а результат, я думаю, буде попереднім


Погоджуються з тим, що рік – це невеликий термін – і представник минулої влади Віталій Нікіпєлов. Хоча він і уточнює: свого часу Андрій Матковський та його команда зробили багато корисного і за перші пів року.

Віталій Нікіпєлов, заступник Полтавського міського голови (2006-2010): "Запроваджено контейнерний вивіз сміття в місті, розпочато капітальну реконструкцію системи зовнішнього освітлення і вже більша частина міста була освітлена, навіть двори житлових будинків, стало безпечніше жити. Прийнято до комунальної власності міста житловий фонд Авіамістечка і підготовлено в аварійному режимі до зими".

Окрім того, додає Віталій Нікіпєлов, саме за каденції Андрія Матковського в Полтаві трималися найнижчі ціни на комунальні послуги, а також тарифи на транспортні перевезення. Рік пройшов, впевнений чоловік, а в місті кардинально на краще нічого не змінилося, тому полтавцям залишається лише сподіватися, що в наступні три роки своєї каденції Олександр Мамай не залишить свої обіцянки лише обіцянками.

Руслан Гунько, Студія В«МістоВ»
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок