28 Березня,
15:26

У Полтаві – проблеми з виконанням міського бюджету

22 Листопада 2011 13:41   324
Таку інформацію журналісти Студії "Місто" отримали на останньому засіданні бюджетної комісії обласної ради. Чи відповідає вона дійсності і що тягне за собою невиконання бюджету Полтави, намагався розібратися Руслан Гунько.

Бюджет міста – основа, на якій тримається майже усе господарство населеного пункту, а тому залежить від нього дійсно багато. Зокрема: фінансування різноманітних міських програм, а також ремонти об'єктів міської інфраструктури. Тому завчасно бюджет населеного пункту намагаються формульно розрахувати, аби дохідна частина перевищувала видаткову, говорить екс-начальник бюджетно-фінансового управління Полтавського міськвиконкому Ольга Вакула.

Ольга Вакула, екс-начальник бюджетно-фінансового управління Полтавського МВК: "Якщо не виконується бюджет – це, перш за все, вплине на фінансування виконання міських програм, утримання житлово-комунального господарства і збільшить борги бюджету міського перед держбюджетом, тому що необхідно буде користуватися середньостроковою позичкою державного бюджету".

А це означає, додає Ольга Вакула, що цю позичку рано чи пізно доведеться погашати. Схоже на те, що така ситуація очікує і Полтаву. Зокрема, за даними обласної державної адміністрації, з виконанням міського бюджету є суттєві проблеми.

Валерій Пархоменко, заступник голови-керівник апарату Полтавської ОДА: "По місту Полтава дохідна частина не виконується, але це задача місцевої влади – шукати додаткові джерела. Мені доповідав наш начальник Головного фінансового управління. Скажу, чого не виконується: тому що завищені показники дохідної частини".

Підтвердити чи спростувати інформацію про невиконання міського бюджету у Полтавського міського голови Олександра Мамая не вдалося. Він в телефонній розмові пояснив, що з цим питанням слід звертатися до податкової інспекції міста. В останній пояснюють: цього року установа перевиконує минулорічні показники.

Віктор Книш, заступник начальника ДПІ м.Полтава: "Державна податкова інспекція у місті Полтава забезпечує надходження до міського бюджету майже 448 мільйонів гривень за період січень-жовтень 2011 року. Це в порівнянні з минулим роком складає приріст майже 17%".

Втім, уточнень про виконання чи невиконання міського бюджету тут не роблять. Ми намагалися зв'язатися з нинішнім головою постійної комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін Сергієм Хуторянським, однак, впродовж декількох днів це зробити не вдалося.

А от екс-голова постійної комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін Полтавського міськвиконкому Володимир Головко невиконанню цьогорічного міського бюджету не дивується, говорить він сам. На це, пояснює чоловік в телефонній розмові, є об'єктивні причини.

Володимир Головко, екс-голова постійної комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін Полтавського МВК: "Потрібно займатися цим: створювати ситуацію, коли інвестори будуть зацікавлені приходити до міста, відповідно, створювати нові робочі місця і сплачувати податки, а не створювати проблеми тим, хто вже працює. Я думаю, що в цьому головна причина того, що не виповнюється бюджет. Нинішня влада, на відміну від усіх попередніх, не створює умови, а руйнує все, що є. Мені здається, в цьому головна причина того, що не виконується бюджет міста сьогодні".

Володимир Головко підсумовує чоловік: на його пам'яті випадків невиконання міського бюджету не було.

Одна з традиційних форм оприлюднення показників міського бюджету – сесія міської ради. А тому точну відповідь про виконання чи невиконання міського бюджету за 9 місяців можна буде дізнатися лише на найближчій з них, запланованій на початок грудня.

Руслан Гунько, Студія В«МістоВ»
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   686
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   757
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок