29 Березня,
17:15

Андрій Мартенс хатню робітницю вибирає по руках

28 Лютого 2012 09:59   1561
— Наш мер Мамай на святі сала з чотирма охранніками ходив, — розповідає полтавка 30-річна Марина. — Люди балакають, після конфлікту на центральному ринку охрану найняв, пише Gazeta.ua.

Міський голова з дружиною Людмилою та сином 11-річним Сергієм живуть у 2-поверховому будинку в мікрорайоні Половки. У домі мер має 25-метровий басейн, сауну. Полтавці говорять, тримає штат прислуги.

— Хто вам таке сказав? — відказує мер. — У мене на роботі охорони немає, нікого боятися. А двір дома стережуть дві вівчарки. Домробітниця не потрібна, бо дружина домогосподарка. Ходить на ринок, готує їжу, бо я завжди на обід їду тільки додому. Не люблю кафе та ресторани. Смачно готує, бо це її хобі. Маємо дома погріб, дві морозильні камери.

Сусіди губернатора Полтавщини Олександра Удовіченка кажуть, його подвір'я охороняють чотири охоронці. Наче губернатор має садівника, кілька хатніх працівників. Живе голова обласної адміністрації у приміському селі Розсошенці на вул. Центральній. На одному подвір'ї — двоповерховий дім губернатора та два будинки його синів Максима й Сергія, критий басейн. Цей район місцеві називають "царським селом".

У п'ятницю, 10 лютого, близько 13.00 біля воріт дому губернатора стоїть високий охоронець. Обличчя червоне від морозу. Запитую, чи не потрібна в дім хатня робітниця.

— У нас тут дєвочка приходить прибирати, коли визовуть, а так немає нікого постоянно, — каже.

— Та сюди так просто й не втовпишся, — говорить літня жінка, яка проходить повз із двома чорними важкими сумками. Тут у половини є прислуга й охранніки.

Олександр Удовіченко каже, удома прислугу не тримає.

— А охорона мені по закону надана як першій особі області, — пояснює.

У полтавських агентствах із підбору персоналу говорять, багатії найчастіше шукають хатніх працівників через знайомих.

— Довіряють більше власному враженню, ніж рекомендаціям, — розповідає Ілона, 31 рік, власниця "Бюро добрих послуг". — Важко перевірити, хто їх насправді писав. Буває і за зовнішністю підбирають. Одним треба симпатичніша, іншим — старша, щоб чоловік не задивлявся. Часто підписують угоду про нерозголошення приватних справ родини.

Андрій Мартенс, 41 рік, колишній власник фітнес-клубу "Вітамін", депутат Полтавської міської ради, говорить, при виборі домробітниці дивився б, у першу чергу, на її руки.

— Якщо руки доглянуті, то в квартирі в неї чисто і в моєму домі буде порядок. Хатніх робітниць не маю, але свого часу наймав няню для сина. Вибрав, до якої дитина зразу пішла.

Найманий персонал працює погодинно або за викликом. Няні отримують 15-25 грн/год., хатні працівниці — від 100 до 250 грн за одне прибирання. Якщо будинок великий, за генеральне прибирання можуть заплатити 500 грн.

— Із заздрості до молодих і багатих господарів, особливо хазяйок, деякі хатні робітниці підкидають їм шпильки, голки, інший непотріб, аби навести порчу чи якусь хворобу, — ділиться Ілона. — За таке зразу звільняють.
Оксана ХАНАС, "Газета по-українськи"
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:00,   1671
У Полтавській області за добу зареєстровано 98 повідомлень стосовно злочинних посягань.
15 Грудня 15:07,   996
У залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Головував перший заступник голови районно ...
15 Грудня 14:41,   833
На позачерговому засіданні виконавчий комітет розглянув питання, що стосувалося отримання пільгового кредиту на придбання квартири для учасника АТО.
15 Грудня 08:42,   900
Аналіз перебігу виборчої кампанії у Мачухівській громаді провела Громадянська мережа ОПОРА.
14 Грудня 16:53,   687
Кременчуцьку міську раду відвідали учні 9-х класів КНВК №5 імені Т.Г. Шевченка, які беруть участь у проекті в рамках навчального закладу «Разом до успіху». ...
14 Грудня 16:00,   678
У Полтавській області за добу зареєстровано 88 повідомлень стосовно злочинних посягань.
14 Грудня 15:15,   758
У Кременчуці в районі залізничного вокзалу встановлено новий сучасний пункт обігріву, виготовлений ТОВ «Інструментальний завод», дочірнім підприємством ПАТ «Крюкі ...
14 Грудня 11:33,   672
У Кременчуці розглядають можливість надання нової послуги виховання дитини.
14 Грудня 10:40,   819
Голова райдержадміністрації Олексій Матюшенко провів важливу зустріч із із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню. ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок