08 Травня,
17:59

У Полтаві планують оздоровити понад 11 000 дітей

17 Квітня 2014 10:39   975
На засіданні виконавчого комітету Полтавської міської ради, яке провів міський голова Олександр Мамай, серед іншого було затверджено рішення про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2014 року.

Одним із найважливіших стратегічних завдань нашої держави в забезпеченні соціального захисту дитинства є реалізація їх прав на оздоровлення та відпочинок. На цьому наголосила начальник управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Олена Ромас. На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», міської та обласної Програм оздоровлення та відпочинку дітей, щороку з міського бюджету виділяються кошти для забезпечення дітей міста оздоровленням та відпочинком.

На проведення літнього оздоровлення в 2014 році міським бюджетом передбачено 3 млн. 346 тис. грн., що на 592 300 грн. більше, ніж у 2013 році.

З них на управління освіти планується виділити 2 153 028 грн., а саме:

- на підготовку та організацію оздоровлення - 596 678 грн.

- на здешевлення путівок для дітей пільгової категорії – 1 015 З70 грн.

- на оплату харчування дітей в пришкільних таборах - 540 540 грн.

На управління у справах сім'ї, молоді та спорту планується виділити 1млн. тис. 130 грн.:

- на підготовку та організацію оздоровлення - 390 тис.грн.

- на забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей пільгових категорій - вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл - 340 тис. грн.

З метою збільшення кількості забезпечення оздоровчими послугами дітей, що потребують особливої уваги та підтримки, вперше будуть придбані путівки для оздоровлення цих дітей в таборах області та за її межами за кошти міського бюджету на суму 400 тис грн.

На управління охорони здоров'я для амбулаторного та стаціонарного лікування дітей в дитячій міській клінічній лікарні планується виділити 63 500 грн.

Літнє оздоровлення полтавських дітей відбувається в:

- пришкільних таборах (налічується 46 таборів, в 2013 році було - 41 табір)

- двох заміських оздоровчих таборах «Супутник» та «Олімпійські надії», які перебувають в комунальній власності міста;

- за путівками, придбаними за кошти міського бюджету;

- за путівками, наданими Полтавською ОДА.

- за путівками, придбаними за кошти підприємств міста.

В Полтаві проживає 25148 дітей шкільного віку, що мають право на оздоровлення та відпочинок.

В 2013 році було забезпечено оздоровчими та відпочинковими послугами 11 061 дитина.

У 2014 році планується оздоровити 11 175 дітей шкільного віку.

Під час проведення оздоровчої кампанії міська влада приділяє особливу увагу і підтримку оздоровленню дітей пільгових категорій, а саме планується оздоровити:

- 193 дітей з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- 7 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків;

- 560 дітей-інвалідів (від 7 до 18 років, здатних до самообслуговування);

- 68 дітей, які мають статус потерпілих від аварії на ЧАЕС;

- 842 дитини з багатодітних та малозабезпечених сімей;

- 4 216 дітей, які знаходяться на диспансерному обліку;

- 3 212 талановитих та обдарованих дітей;

- 2 077 дітей працівників бюджетної сфери, комунальних підприємств міста.

Так, відповідно до міської програми та порядку направлення дітей до оздоровчих комунальних закладів «Супутник» та «Олімпійські надії», дітям пільгових категорій виділяються пільгові путівки за кошти міського бюджету:

безоплатні - дітям-сиротам; дітям, позбавленим батьківського піклування; дітям з малозабезпечених сімей, сім`ї яких, відповідно до чинного законодавства, одержують державну соціальну допомогу як малозабезпечені; дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; дітям з багатодітних сімей; для бездоглядних та безпритульних дітей.

за 50 % від вартості путівки, які сплачуюгься за рахунок батьків або з інших джерел, не заборонених законодавством до СДЗОВ «Олімпійські надії» - дітям, які перебувають на диспансерному обліку; дітям-інвалідам, які не мають медичних протипоказань до перебування в оздоровчому закладі та за умови здатності до самообслуговування; діти, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; діти з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах; талановитим та обдарованим дітям (переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, відмінникам навчання, дітям, які є лідерами дитячих громадських організацій, дитячим творчим колективам та дітям, які досягли найкращих спортивних результатів в змаганнях різного рівня, членам збірних команд міста та області).

На даний час управління у справах сім'ї, молоді та спорту проводить підготовку до початку оздоровчої кампанії: формується банк даних на дітей пільгових категорій, проводиться робота щодо тендерних закупівель оздоровчих послуг для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. По завершенню додатково буде надана інформація щодо літнього відпочинку наших дітей в таборах області та за межами.

Питанням оздоровлення дітей в літній період займається і управління охорони здоров'я.

Робота медичних працівників дитячих лікувальних закладів міста буде, в першу чергу, направлена на організацію планового лікування та реабілітації дітей з хронічною патологією в амбулаторних і стаціонарних умовах.

В дитячих поліклініках міста планується організувати амбулаторне лікування понад 2 500 дітей з хронічною патологією. Особливу увагу буде приділено реабілітації дітей-інвалідів.

Загатом влітку заплановано лікування понад 1000 дітей з групи соціального ризику. Так, на 2014 рік передбачено кошти на загальну суму 63 500 грн., що дасть змогу забезпечити вартість харчування влітку 4,72 грн. (харчування протягом року - 3,74 грн.), вартість лікування влітку 5,39 грн. (лікування протягом року - 4,75).
Прес-служба Полтавської міської ради
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1324
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1060
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1113
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   716
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   685
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   677
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   626
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   661
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   780
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   628
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок