28 Березня,
16:12

На Полтавщині допомагатимуть переселенцям спільно з програмами ООН

31 Жовтня 2014 13:19   772
Інваліди та багатодітні сім’ї, що змушені були переселитися на Полтавщину із районів, захоплених сепаратистами, отримають одноразову фінансову підтримку, а працездатні мешканці Луганщини та Донеччини найближчим часом зможуть розраховувати на гарантоване робоче місце.

Таким є результат попередніх домовленостей, що відбулися під час зустрічі голови Полтавської обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука з представником Управління верховного комісара ООН у справах біженців Надиром Мінбашиєвим.

Зустріч відбулася сьогодні, 31 жовтня, в Полтавській ОДА. В ній взяли участь усі служби, що опікуються вимушеними переселенцями.

Представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців Надир Мінбашиєв повідомив, що ООН готова надавати невелику фінансову допомогу на вирішення невідкладних проблем вимушених переселенців із Луганської та Донецької областей, а також із Криму. Зокрема, найбільш вразливим категоріям населення – багатодітним сім’ям, батькам-одинакам та інвалідам ООН надасть одноразову фінансову допомогу в розмірі до 3 тисяч гривень на особу для вирішення нагальних проблем перед настанням холодів.

Також ООН готова оплачувати невеликі ремонтні роботи в приміщеннях, де нині мешкають переселенці (з розрахунку 3-3,5 кв.м на одну людину). Окрім того через волонтерські організації відомство Управління верховного комісара ООН у справах біженців може надати одноразову нематеріальну допомогу (закупити одяг тощо).

Під час зустрічі такою досягнуто попередньої домовленості, що ООН спробує профінансувати програми пільгового робочого місця для переселенців. Тобто підприємства, що погодяться взяти на роботу людей із Луганщини та Донеччини, матимуть на певний час дотації від ООН та обласного центру зайнятості.

Усі служби, що опікуються проблемами переселенців, отримали від голови ОДА доручення в найкоротший термін вивчити потреби тих переселенців, які можуть отримати фінансову допомогу та скласти списки для ООН. Також департамент ЖКГ, охорони здоров’я та обласний центр зайнятості мають надати конкретні пропозиції для фінансування ремонту житла, закупівлі ліків тощо.

Як відомо, на сьогодні на Полтавщині зареєстровано 13715 осіб – переселенців із Луганської та Донецької областей. Іх них - 403 інваліди; 87 вагітних жінок. Серед інвалідів - 58 дітей. Серед прибулих 3969 сімей, з них 2738 сімей з дітьми (в т. ч. багатодітних – 96 сімей, 10 прийомних сімей) та 2398 окремих громадян. Повернулись до місця проживання 1791 особа.

Із Криму нині в Полтавській області перебувають 492 особи (або 113 сімей, з них 97 сімей з дітьми, 5 – багатодітних сімей, в одній виховується дитина-інвалід, 16 сімей без дітей та 179 самотніх громадян.
Пресслужба Полтавської ОДА
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1314
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1047
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1102
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   709
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   676
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   670
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   617
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   651
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   774
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   621
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок