19 Травня,
23:31

Національний природний парк "Пирятинський" можуть включити до особливої Смарагдової мережі Європи

04 Листопада 2015 07:55   1008
У с. Велика Круча Пирятинського району на території національного природного парку «Пирятинський» 29-30 жовтня відбулося виїзне засідання Робочої групи з охорони природи, яке ініціювало Міністерство екології та природних ресурсів України за підтримки Європейського Союзу. Про це повідомляє Полтавська ОДА.

На засіданні вирішувалися питання щодо формування детального плану заходів на 2016 рік стосовно імплементації Директиви Ради 92/43/ЄЕС (Оселищна директива) та Директиви 2009/147/ЄС Європейського Парламенту про захист диких птахів (Пташина директива). Також розглянуто питання НПП «Пирятинський» як потенційного об’єкту Смарагдової мережі Європи за № UA 0000077.

У засіданні взяли участь заступник Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Олександр Ткаченко, голова Пирятинської облдержадміністрації Олег Куча, координатор проектів Всесвітнього фонду природи WWF в Україні, народний депутат України Остап Єднак, представники Мінприроди України, Мінекономрозвитку України, Інституту екології Карпат НАН України, Держводагентства України, Держрибагентства України, Держлісагентства України, Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, благодійної організації «Інтерекоцентр», правозахисної організації «Екологія Право Людина» Національного екологічного центру України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Державного природознавчого музею НАН України, директор та співробітники національного природного парку «Пирятинський», експерти проекту ЄС та представники громадських організацій.

Під час засідання робочою групою проведено огляд території НПП «Пирятинський», здійснено виїзд на дослідну ділянку з відтворення корінних деревостанів, практичне заняття з відтворення дубових лісів, заняття в полі «Шляхи сталого управління заплавними луками», відвідали рекреаційний пункт «Триб».

Довідково

Метою плану імплементації Оселищної директиви передбачено здійснення організаційно-правових заходів, спрямованих на впровадження стандартів ЄС щодо збереження природного середовища існування та видів природної флори та фауни, які мають важливе значення для суспільства на території України. Для цього представники засідання розглянули можливість розроблення законопроектів щодо внесення змін до Законів України «Про екологічну мережу України», «Про тваринний світ», «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», «Про мисливське господарство та полювання».

Пташина директива стосується збереження усіх видів диких птахів, їх середовищ існування, що природно проживають на європейській території держав-членів до яких застосовується Договір про заснування ЄС.

Смарагдова мережа Європи – це ряд територій особливого природоохоронного значення, які визначають і зберігають біологічне різноманіття країн Європейського Союзу, Східної Європи і деяких африканських держав. Вона створена рішенням Бернської конвенції 1979 р. і підтримується державами -членами Ради Європи.

Метою проекту «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки» передбачено виділення і взяття під охорону місця проживання рідкісних видів тваринного і рослинного світу. При оцінці території для включення враховується: чи мешкають там види рослин і тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, чи представляє вона собою важливий пункт зупинки на шляхах міграції тварин чи птахів та чи відрізняється високим рівнем біорізноманіття та ін.
Полтавська ОДА
Рекомендуем почитать
23 Січня 11:08,   1327
Размещение рекламных материалов на щитах – один из наиболее востребованных видов продвижения любых продуктов, ориентированных на массовую аудиторию. ...
15 Грудня 13:06,   1063
Учні НВК: СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії міста Гайсин взяли участь у інформаційній інтерактивній зустрічі.
15 Грудня 11:22,   1116
24 грудня у Полтаві відбудеться перший етап благодійного ярмарку у підтримку онкохворих дітей «Чужих дітей не буває».
15 Грудня 09:40,   719
Працівники КП «Благоустрій Кременчука», як-то кажуть не покладаючи рук, готують головну новорічну ялинку Кременчука до урочистого відкриття. ...
15 Грудня 07:45,   689
П’ятнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується хмарна погода. Місцями – дощитиме.
14 Грудня 14:24,   680
З 13 по 16 грудня волонтери благодійної акції «Святий Миколай – дітям» збиратимуть подарунки для маленьких кременчужан, які опинилися в складних життєвих обставин ...
14 Грудня 13:29,   630
У наш час гостро стоїть питання покращити, урізноманітнити, зробити більш цікавим життя такої категорії людей, як людей поважного віку.
14 Грудня 07:45,   664
Чотирнадцятого грудня на Полтавщині, за повідомленнями Укргідрометцентру, очікується сильний туман, ближче до вечора – буде сильна хмарність.
13 Грудня 12:24,   783
Кожен кременчужанин може долучитись до загальної доброї справи буквально у два кроки: 1. Заходиш у один з магазинів, які долучились до акції. 2. Купуєш подарунок для діток та перед ...
13 Грудня 10:30,   631
Дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах й тих, що мають особливі потреби у день Святого Миколая привітають у Миргороді.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок